Idei și inspirații

Stenciling cu tencuială decorativă

Stenciling with decorative plaster

Am dori să vă inspirăm să experimentați utilizarea unui șablon care să meargă dincolo de simpla vopsire a unui model pe perete. În acest articol, vom prezenta o metodă foarte populară de decorare a pereților cu tencuială decorativă.

Fără îndoială, arată uimitor și nu este la fel de dificil de realizat pe cât pare. Tencuiala decorativă, în special cea care imită betonul arhitectural, oferă posibilități nelimitate de creație. Este ușor de aplicat și nu necesită o mare experiență în manipularea cu o mistrie și masa de ipsos.

realizat de | dekoracyjne.com.pl

Pentru a crea un decor spațial cu ajutorul unui șablon, putem folosi diverse materiale, cum ar fi: gips dur, tencuială acrilică, tencuială travertină, stuc, orice tencuială structurală decorativă și chiar și chitul obișnuit de gips va fi perfect. Alegerea depinde doar de rezultatul final pe care dorim să îl obținem. Amestecându-le cu diverși aditivi, cum ar fi sclipici, praf metalic, nisip decorativ, pudră fluorescentă sau pur și simplu cu ajutorul vopselei decorative, putem crea un element decorativ unic, care va încânta pe toată lumea.
Cea mai importantă etapă în crearea unui decor este pregătirea substratului. Aici trebuie acordată o atenție deosebită pentru a curăța temeinic suprafața de orice murdărie sau denivelări și pentru a aplica cu precizie grundul sau vopseaua de grund, pentru a ne asigura că decorul nostru se lipește bine.

realizat de | dekoracyjne.com.pl

Când vine momentul cel mai așteptat, adică crearea unui model, nu putem fi limitați decât de imaginația noastră. Metodele de executare variază. Unii, care doresc să obțină un model convex, lipesc șablonul de suprafață și aplică o masă structurală pe el – aceasta este metoda cea mai frecvent utilizată. Alții, care doresc să creeze un model concav, îl obțin prin imprimarea șablonului în materialul aplicat anterior. Atunci arată neobișnuit, dar la fel de uimitor.

realizat de | winnybrush

Este important ca șablonul să fie fixat corect. De asemenea, trebuie să nu uitați să o îndepărtați imediat de pe suprafață și, după ce masa aplicată s-a uscat, să o ștergeți de praf sau să o neteziți pentru a scăpa de îngroșări și margini ascuțite, desigur, dacă obiectivul nostru este de a obține o suprafață netedă. În cele din urmă, se poate aplica lac acrilic pe model, dar nu este necesar. Completând masa cu aditivi sau finisând decorul cu aceștia, puteți obține o mandala strălucitoare care iese din perete sau puncte cu efect 3D, care capătă convexitate datorită proprietăților lor fluorescente.

realizat de | winnybrush

După cum puteți vedea, șablonul nu este chiar atât de înfricoșător, iar satisfacția lucrului făcut este garantată.

Modele inspiraționale din colecțiile noastre de șabloane …