Idei și inspirații

Idee pentru … balcon și terasă

Idee pentru ... balcon și terasă

Fă-o tu însuți… sau cum să dai o viață nouă gresiei vechi pas cu pas…

Folosind un reportaj foto de la o implementare uimitoare a unuia dintre clienții noștri, vă vom prezenta o modalitate prin care veți putea reîmprospăta aspectul plăcilor deja plictisite în propria casă fără ajutorul unui profesionist și fără prea mult efort.

De ce vom avea nevoie?

  • vopsea de grund – orice emulsie de grund latex
  • șablon reutilizabil – aici am folosit modelul “Valetta” din seria “Nakleo Tile Collection”.
  • vopsea cretă – funcționează perfect în acest rol, deși este de obicei folosită pentru renovarea mobilierului
  • lac poliuretanic – stratul de lac va face ca modelul să fie rezistent la abraziune și la condițiile meteorologice.
  • bandă adezivă pentru vopsit – datorită acesteia vom menține șablonul la locul lui în timpul vopsitului

Curățarea suprafețelor

Primul pas este curățarea temeinică a suprafeței pe care urmează să lucrăm.
Trebuie să avem grijă să nu lăsăm nici cea mai mică murdărie sau vreun reziduu, deoarece acest lucru poate avea un efect negativ asupra rezultatului final.

Amorsare temeinică

O altă etapă importantă este amorsarea suprafeței prin aplicarea unei vopsele de bază. Pentru ca modelul să fie durabil, aceasta trebuie făcută cu mare atenție, de preferință repetând-o de 2 sau 3 ori și lăsând suprafața să se usuce bine. O bună pregătire a substratului este cheia succesului.

Vopsirea modelului

Când suprafața este pregătită pentru alte operațiuni, aplicați modelul acoperind șablonul cu o cantitate mică de vopsea, folosind o rolă de spumă sau o pensulă cu peri moi. O facem cu blândețe și fără grabă. Fiecare dintre noi se va strădui să atingă perfecțiunea în această etapă, dar nu uitați că imperfecțiunea este și frumusețe! Vă garantăm că acestea vor adăuga savoare compoziției finite.

Protecția suprafețelor

După ce ați finalizat stencilul, este timpul să îl sigilați și să îl protejați. Întreaga suprafață trebuie acoperită cu scrupulozitate cu lac, asigurându-se că nu există echimoze și repetând procesul de cel puțin două ori. Lăsăm să se usuce timp de 24 de ore între aplicarea fiecărui strat. Lacul poliuretanic va netezi și sigila lucrarea creată în mod complicat și o va proteja împotriva efectelor factorilor atmosferici și mecanici.

Rezultatul final

Singurul lucru care rămâne la final este să ne împărtășiți efectul final și să vă bucurați ochii cu această lucrare manuală.

www.instagram.com/bohohavenmalta/

Produse recomandate…

 

Înapoi la listă