Idei și inspirații

Tehnici DIY – scrapbooking

Reusable Craft – Scrapbooking Stencil // ROSES

Un adevărat răsfăț pentru oamenii creativi. Un mod imaginativ și relaxant de a vă petrece timpul liber. Hobby artistic. Așa se poate descrie metoda populară de artizanat care este scrapbooking-ul. În postarea de astăzi, vă vom prezenta ce este această tehnică, cum să începeți să lucrați cu ea și de ce merită să folosiți șabloane de pictură.

 

Ce este scrapbooking-ul?

 

Scrapbookingul nu este altceva decât combinarea diferitelor tehnici, culori, modele, decorațiuni, materiale și texturi. Datorită acestui lucru, pot fi create lucrări artistice pe obiecte simple – albume foto, cutii, felicitări, invitații și multe, multe altele. Chiar numele scrapbooking este o combinație între cuvintele scrap și book, care se poate traduce prin album de scrap. Tradiția utilizării acestei metode provine din Statele Unite, unde gospodinele au creat cronici de familie sub forma unor albume decorate. Se poate concluziona, așadar, că primele lucrări de scrapbooking au fost o mare improvizație de materiale, decorațiuni sau decupaje din lucruri care se aflau la îndemâna acestor doamne creative. Astăzi, scrapbookingul nu se limitează la albumele foto. În prezent, puteți folosi această metodă pentru a decora diverse obiecte care pot deveni purtători minunați de amintiri, iar atunci când le creăm, suntem limitați doar de imaginația noastră!

 

Scrapbooking – cum să începi?

 

Ar trebui să vă începeți aventura scrapbooking-ului cu o papetărie de bază, dar și cu o imaginație deschisă. La urma urmei, este vorba despre creativitate și distracție, și poate chiar despre dezvoltarea unui nou hobby. De asemenea, totul depinde de planul pe care îl avem pentru decorare. Dacă creați un album foto, veți avea nevoie de o bază pe care să lucrați. În plus, vor fi necesare hârtii colorate, foarfece și lipici. Apoi, vă puteți gândi la panglici, panglici, dantele, pietre, ștampile și alte materiale care vor reflecta cel mai bine, cel mai aproape de stilul nostru de lucru. Unul dintre aceste adaosuri poate fi și un șablon din plastic reutilizabil!

 

De ce merită să folosiți un șablon de pictură pentru scrapbooking?

 

Un șablon din plastic poate fi o completare excelentă pentru a lucra cu ajutorul metodei scrapbooking. Este o alternativă pentru persoanele ale căror abilități de desen sunt la un nivel ușor inferior. Combinația dintre paleta de culori și modele disponibile va fi un plus unic pentru lucrarea creată. În plus, șabloanele noastre pot fi folosite pentru a trasa contururi pentru decupaje și puteți face acest lucru de câte ori doriți. La urma urmei, un trifoi marocan nu trebuie să fie făcut dintr-un singur tip de hârtie! Șablonul poate fi folosit și pentru a desena forme și apoi pentru a umple modelul cu orice materiale decorative. Trandafiri umpluți cu petale de flori uscate și frunze? Pinioane cu buton? De ce nu!

 

Descoperiți întreaga noastră Nakleo Arts & Crafts Collection, pe care o puteți folosi pentru a crea lucrări de scrapbooking grozave!