Idei și inspirații

6 sfaturi practice de șablonare

6 sfaturi practice de șablonare

Împroșcarea aleatorie a vopselei pe suprafața stencilului nu este metoda potrivită, așa că am adunat șase sfaturi care vă vor ușura munca de stencilizare și vă vor permite să obțineți efectul dorit.

Sfat #1: Metoda pensulei uscate

Care este, după părerea noastră, cea mai importantă regulă de stencilizare? Scapă de excesul de vopsea de pe pensulă! Unealta trebuie să fie aproape uscată după fiecare scurgere. Un șablonaj corect se va baza, prin urmare, pe aplicarea mai multor straturi de vopsea. Datorită acestui fapt, modelul va fi acoperit uniform cu culoare și aproape fără scurgeri nedorite de vopsea sub șablon.

6 sfaturi practice de șablonare
6 sfaturi practice de șablonare

Sfat #2: Fixați bine stencilul

Înainte de a începe să pictați modelul, trebuie să vă asigurați că șablonul nu se va mișca în timpul aplicării. Fixarea sigură a șablonului pe suprafață va reduce foarte mult scurgerile de vopsea. În cele mai multe cazuri, o bandă adezivă cu aderență redusă pentru vopsitori, cum ar fi 3M ScotchBlue, este mai mult decât suficientă pentru a face treaba. Aceasta va permite evitarea desprinderii vopselei de bază.  Îndepărtați întotdeauna banda de mascare încet, trăgând-o în unghi.

Sfat #3: Apăsați spre centru

Ce este tapotare cu vopsea? Această tehnică presupune aplicarea vopselei cu o pensulă prin mișcări scurte și ușoare, prin lovirea suprafeței. Acest lucru este foarte important dacă doriți să obțineți o acoperire uniformă a suprafeței fără scurgeri de vopsea. Loviturile de pensulă din lateral în lateral sau apăsarea prea puternică pot crea transparențe inestetice ale vopselei. Vopsiți dinspre partea laterală a șablonului spre centru pentru a vă asigura că modelul va fi reflectat cu acuratețe și că marginile sunt uniforme și netede. Cel mai bine este să folosiți pensule de șablon cu burete rotund sau perii cu peri plați.

6 sfaturi practice de șablonare
6 sfaturi practice de șablonare

Sfat #4: Mai întâi răbdarea

Este important să lăsați vopseaua să se usuce după vopsire. Înțelegem perfect că nu este ușor și că ați dori să aruncați imediat o privire asupra modelului, dar vă sfătuim să nu o faceți! Tot ce trebuie să faceți este să așteptați 5-10 minute pentru ca primul strat să se stabilizeze. Vopseaua insuficient uscată se poate păta la îndepărtarea șablonului de pe suprafața pictată și vă poate strica munca. Așteptarea prea lungă poate face ca vopseaua să se lipească de stencil și să se desprindă de pe suprafață odată cu acesta.

Sfat #5: Punți de legătură

Punțile de legătură sunt elemente care permit decuparea șablonului și care îl mențin împreună. Fără punți, multe modele ar fi imposibil de realizat. Unii oameni nu observă deloc prezența lor și le tratează ca pe un element coerent al modelului, în timp ce alții preferă să scape de ele. Nimic mai ușor! După terminarea lucrului, umpleți golurile cu o pensulă subțire și lăsați să se usuce. Nu trebuie să vă faceți griji că acest lucru va schimba efectul final, deoarece modelele sunt pregătite în așa fel încât să aibă un aspect profesional atât cu, cât și fără punți.

6 sfaturi practice de șablonare
6 sfaturi practice de șablonare

Sfat #6: Corecții minore

După ce ați terminat munca, când vă puteți bucura în sfârșit de efect, observați brusc acel element care perturbă întregul model. Nu vă faceți griji în avans! Dacă este un punct mic, puteți picta în siguranță peste el cu o culoare asemănătoare cu culoarea suprafeței pictate sau încercați să îl ștergeți ușor. Puteți, de asemenea, să zâmbiți și să acceptați imperfecțiunea, la urma urmei, este o lucrare făcută manual.

Înapoi la listă