Idei și inspirații

6 sfaturi practice de stenciling

6 practical stenciling tips

Împroșcarea aleatorie a vopselei pe suprafața șablonului nu este metoda potrivită, așa că am adunat șase sfaturi care vă vor ușura munca de stencilizare și vă vor permite să obțineți efectul dorit.

Sfat #1: Metoda pensulei uscate

Care este, după părerea noastră, cea mai importantă regulă de stencilizare? Scapă de excesul de vopsea de pe pensulă! Instrumentul trebuie să fie aproape uscat după fiecare scurgere. Prin urmare, aplicarea corectă a stencilului se va baza pe aplicarea mai multor straturi de vopsea. Datorită acestui lucru, modelul va fi acoperit uniform cu culoare și aproape fără scurgeri nedorite de vopsea sub stencil.

Sfat #2: Fixați bine șablonul

Înainte de a începe să pictați modelul, trebuie să vă asigurați că șablonul nu se va mișca în timpul aplicării. Fixarea sigură a șablonului pe suprafață va reduce considerabil scurgerile de vopsea. În cele mai multe cazuri, o bandă adezivă cu aderență redusă, cum ar fi 3M ScotchBlue, este mai mult decât suficientă pentru a face treaba. Aceasta va permite să se evite decojirea vopselei de bază. Îndepărtați întotdeauna banda de mascare încet, trăgând-o înclinată.

Sfat #3: Apăsați spre centru

Ce este tapotare cu vopsea? Această tehnică presupune aplicarea vopselei cu o pensulă prin mișcări scurte și ușoare, prin atingerea suprafeței. Acest lucru este foarte important dacă doriți să obțineți o acoperire uniformă a suprafeței fără scurgeri de vopsea. Loviturile de perie de la o parte la alta sau apăsarea prea tare pot crea urme inestetice de vopsea. Vopsiți dinspre partea laterală a șablonului spre centru pentru a vă asigura că modelul va fi reflectat cu exactitate și că marginile sunt uniforme și netede. Cel mai bine este să folosiți perii rotunde de burete pentru șablon sau perii cu peri cu peri plat.

Sfat #4: Mai întâi răbdarea

Este important să lăsați vopseaua să se usuce după vopsire. Înțelegem perfect că nu este ușor și că ați dori să aruncați imediat o privire asupra modelului, dar vă sfătuim să nu o faceți! Tot ce trebuie să faceți este să așteptați 5-10 minute pentru ca primul strat să se stabilizeze. Vopseaua insuficient de uscată se poate păta la îndepărtarea șablonului de pe suprafața pictată și vă poate strica munca. Dacă așteptați prea mult timp, vopseaua se poate lipi de stencil și se poate desprinde de pe suprafață odată cu acesta.

Sfat #5: Punți de legătură

Punțile de legătură sunt elemente care permit decuparea șablonului și care îl mențin împreună. Fără poduri, multe modele ar fi imposibil de realizat. Unii oameni nu observă deloc prezența lor și le tratează ca pe un element coerent al modelului, în timp ce alții preferă să scape de ele. Nimic mai ușor! După terminarea lucrului, umpleți golurile cu o pensulă subțire și lăsați să se usuce. Nu trebuie să vă faceți griji că acest lucru va schimba efectul final, deoarece modelele sunt pregătite în așa fel încât să arate profesional atât cu cât și fără punți.

Sfat #6: Corecții minore

După ce ați terminat munca, când vă puteți bucura în sfârșit de efect, observați brusc acel element care tulbură întregul model. Nu vă faceți griji în avans! Dacă este un punct mic, puteți vopsi în siguranță peste el cu o culoare similară cu cea a suprafeței vopsite sau puteți încerca să îl ștergeți ușor. Puteți, de asemenea, să zâmbiți și să acceptați imperfecțiunea, la urma urmei, este o lucrare făcută manual.