Idei și inspirații

Foarte Peri – uimitor Culoarea anului 2022 de la Pantone

Very Peri - Pantone's color of the year 2022

În fiecare an, Pantone selectează o culoare care să fie nuanța principală pentru întregul sezon. Ce culoare a fost aleasă în acest an? Ce este Foarte Peri? Cum să o adăugați la designul interior? Pe ce șabloane se va potrivi cel mai bine? Cu ce alte culori o poți combina? Vom răspunde la toate aceste întrebări în acest articol!

Institutul Pantone – o organizație care iubește culorile

Institutul american Pantone a fost înființat în 1963 la inițiativa lui Lawrence Herbert. El a creat o metodă inovatoare de dezvoltare, identificare și potrivire a culorilor – metoda Sistemul de potrivire Pantone. Nuanțele sunt scrise cu ajutorul unor numere, care iau în considerare și caracteristici precum metalicitatea și fluorescența. Prin urmare, culorile nu sunt create atunci când se amestecă cernelurile în timpul imprimării pe suprafață (ca în cazul scalei CMYK). Uniformitatea certă a scalei Pantone înseamnă că imprimarea culorilor va arăta întotdeauna la fel. Compania a câștigat o mare recunoaștere în întreaga lume. Toate publicațiile Institutului Pantone sunt considerate în prezent ca fiind una dintre cele mai importante surse de informații despre culori.

Foarte Peri – culoarea anului 2022

În fiecare an, echipa de experți a Institutului Pantone alege o culoare care va fi în fruntea tuturor tendințelor, atât în materie de design interior, cât și de modă. După setul de două nuanțe de anul trecut – Iluminare și Ultimated Grey – simbolizând rezistența, dar și optimismul și speranța, atât de necesare în vremuri de pandemii, este timpul pentru o singură culoare. Pentru cea de-a 23-a ediție, Foarte Peri 17-3938 a fost ales pe baza cercetărilor și analizelor. Potrivit companiei, combinația de nuanță albastru-violet cu o notă de roșu cald, făcând aluzie la floarea periwinkle, este menită să elibereze sufletul artistic, să stimuleze creativitatea și ingeniozitatea, să simbolizeze transformarea globală după o perioadă de izolare, să stimuleze încrederea în sine, precum și să facă referire la lumea artistică, virtuală.

Cum de a aranja un interior cu un Foarte Peri nuanță?

Nuanța albastru-violet prezentată, în ciuda calmului său, poate fi prea dominantă în exces. Cu toate acestea, prin utilizarea sa, avem multe posibilități de stilizare unică. În plus față de acoperirea tradițională a unui întreg perete sau a unei părți a acestuia cu vopsea, Foarte Peri merită, de asemenea, să fie folosit la aplicarea cu șablon a unor detalii decorative, cum ar fi “Mandala”. Un model de șablon care imită gresia sau faianța, cum ar fi “Valetta”, va arăta, de asemenea, foarte bine în această culoare, mai ales pe un fundal alb sau gri. Foarte Peri poate fi introdus și cu accesorii pentru designul interior. Vaze, perne, perne, huse de pat sau orice alte materiale textile vor înveseli o atmosferă mai puțin intensă, pastel camere, în special în dormitor și în camera de zi, care va fi un loc liniștit și confortabil pentru a vă relaxa.

Ce culori puteți combina cu Foarte Peri?

Combinația ideală pentru Foarte Peri va fi alb neutru, cu care culoarea albastru-violet va fi perfect expusă și va atrage atenția. Pe de altă parte, albul accesoriilor pentru camerele vopsite în culoarea din acest an va conferi interiorului măiestrie și eleganță. Diferite nuanțe de galben sau auriu combinate cu Foarte Peri va fi o combinație modernă potrivită pentru multe interioare. Negru și gri din stilul glamour cu culoarea descrisă va crea un aranjament unic. Acest lucru face ca Foarte Peri un răspuns cert la nevoile diferitelor tendințe de decorare.

Lasă un răspuns