Idei și inspirații

Very Peri – uimitor Culoarea anului 2022 a lui Pantone

Very Peri - uimitor Culoarea anului 2022 a lui Pantone

În fiecare an, Pantone selectează o culoare care să fie nuanța principală pentru întregul sezon. Ce culoare a fost aleasă în acest an? Ce este Very Peri? Cum să o adăugați la designul interior? Ce șabloane se va potrivi cel mai bine? Cu ce alte culori o puteți combina? Vom răspunde la toate aceste întrebări în acest articol!

Institutul Pantone – o organizație care iubește culorile

Institutul american Pantone a fost înființat în 1963 la inițiativa lui Lawrence Herbert. Acesta a creat o metodă inovatoare de dezvoltare, identificare și potrivire a culorilor – Pantone Matching System. Nuanțele sunt scrise cu ajutorul unor numere, care iau în considerare și caracteristici precum metalicitatea și fluorescența. Ca urmare, culorile nu sunt create la amestecarea cernelurilor în timpul imprimării pe suprafață (ca în cazul scalei CMYK). Uniformitatea certă a scalei Pantone înseamnă că imprimarea culorilor va arăta întotdeauna la fel. Compania a obținut o mare recunoaștere în întreaga lume. Toate publicațiile Institutului Pantone sunt considerate în prezent ca fiind una dintre cele mai importante surse de informații despre culori.

Very Peri - uimitor Culoarea anului 2022 a lui Pantone
Very Peri - uimitor Culoarea anului 2022 a lui Pantone

Very Peri – culoarea anului 2022

În fiecare an, echipa de experți a Institutului Pantone alege o culoare care va fi în fruntea tuturor tendințelor, atât în materie de design interior, cât și de modă. După setul de două nuanțe de anul trecut – Illuminating și Ultimated Grey – care simbolizează rezistența, dar și optimismul și speranța, atât de necesare în vremuri de pandemii, a venit timpul pentru o singură culoare. Pentru cea de-a 23-a ediție, Very Peri 17-3938 a fost aleasă pe baza unor cercetări și analize. Potrivit companiei, combinația unei nuanțe de albastru-violet cu o notă de roșu cald, care face aluzie la floarea periwinkle, este menită să elibereze sufletul artistic, să stimuleze creativitatea și ingeniozitatea, să simbolizeze transformarea globală după o perioadă de izolare, să stimuleze încrederea în sine, precum și să facă referire la lumea artistică, virtuală.

Cum de a aranja un interior cu o nuanță Very Peri?

Nuanța albastru-violet prezentată, în ciuda calmului său, poate fi prea dominantă în exces. Cu toate acestea, prin utilizarea sa, avem multe posibilități de stilizare unică. În plus față de acoperirea tradițională a unui întreg perete sau a unei părți din el cu vopsea, Very Peri merită, de asemenea, să fie folosit în timp ce se aplică cu șablon detalii decorative, cum ar fi “Mandala“. Un model de șablon care imită gresia, cum ar fi “Valetta“, va arăta, de asemenea, foarte bine în această culoare, mai ales pe un fundal alb sau gri. Foarte Peri poate fi introdusă și cu accesorii în designul interior. Vaze, perne, huse de pat sau orice alte materiale textile vor înveseli încăperile discrete, pastelate, mai ales în dormitor și în camera de zi, care vor fi un loc liniștit și confortabil pentru a vă relaxa.

Very Peri - Pantone's color of the year 2022

Ce culori puteți combina cu Very Peri?

Combinația ideală pentru Very Peri va fi albul neutru, cu care culoarea albastru-violet va fi perfect expusă și va atrage atenția. Pe de altă parte, albul accesoriilor pentru camerele pictate în culoarea din acest an va conferi interiorului măiestrie și eleganță. Diferitele nuanțe de galben sau auriu combinate cu Very Peri vor fi o combinație modernă potrivită pentru multe interioare. Negrul și griul stilului glamor cu culoarea descrisă vor crea un aranjament unic. Acest lucru face ca Very Peri să fie un răspuns sigur la nevoile diferitelor tendințe de decorare.

Înapoi la listă

Lasă un răspuns