Idei și inspirații

3 Cele mai bune instrumente de șablonare

3 Cele mai bune instrumente de șablonare

Ce instrument ne va ușura munca este cea mai frecventă întrebare care se pune atunci când începem decorarea interioară. Dacă decideți să realizați decorațiuni cu propriile mâini folosind șabloane de pictură, selectarea pensulelor sau rolelor adecvate este crucială pentru un rezultat eficient. În acest post, vă vom arăta ce instrument va fi potrivit pentru a picta modelele noastre și pentru a obține efectul final dorit.

#1: Pensulă cu burete

3 Cele mai bune instrumente de șablonare

Cel mai bun instrument, atât pentru începători, cât și pentru decoratorii mai avansați. Pensulele cu burete sunt ideale pentru lucrări detaliate, în special pentru a picta detalii mici ale modelelor. În cele din urmă, în rafinarea modelului se află cel mai mare secret al unui rezultat final perfect! Mulțumită lipirii cu bandă adezivă (mai multe despre această metodă mai târziu în această postare), puteți picta cu precizie orice suprafață fără urme vizibile și adesea nedorite de pensulă. Bureții sunt, de asemenea, economici în ceea ce privește utilizarea vopselei și acoperă modelul cu culoare în mod consonant. În plus, dacă sunteți pasionați de diferite tehnici de realizare a ornamentelor, aceste mici instrumente vor fi perfecte pentru decoupage sau scrapbooking. Datorită lor, veți obține un efect de îmbătrânire a mobilierului cu aspect interesant sau de umbrire și combinare a culorilor. Ușurința de curățare este un alt avantaj. După terminarea lucrului, tot ce trebuie să faceți este să spălați pensulele cu apă călduță și ele vor fi gata pentru următoarea utilizare.

# 2: Perie cu peri naturali

Pensulele din peri naturali vor face față cerințelor chiar și vopselelor groase de ulei, așa că se vor dovedi nu numai în decorare, ci și în lucrări de pictură solicitante. Mai mult, în timp ce pictați, puteți observa că acestea lasă urme naturale de lovituri de pensulă, conferind modelelor un caracter artistic. Datorită durabilității lor, acestea nu se deteriorează și pot păstra peri frumoși ani de zile. Cu toate acestea, ele necesită o scurtă pregătire prealabilă – trebuie să fie umezite înainte de fiecare pictură, astfel încât să absoarbă o cantitate mai mică de vopsea. Există, de asemenea, o soluție pentru peri uscați și lipicioși – aceștia pot fi curățați cu diverse mijloace, inclusiv cu oțet, alcool și terebentină.

3 Cele mai bune instrumente de șablonare

Cum de a alege peria potrivită?

O perie bună ar trebui să aibă peri de lungimi divergente – peri individuali pot fi diferiți unul de celălalt, dar cu maximum 1 mm. Această dispunere va permite ca vopseaua să se răspândească mai bine pe suprafețe neuniforme. În plus, trebuie să verificați dacă nu se desprinde niciun fir de păr de pe pensulă. În timp ce periați periile, puteți vedea cât de fiabil sunt lipite între ele.

#3: Rulouri cu burete

3 Cele mai bune instrumente de șablonare

Cea mai bună soluție pentru a acoperi o suprafață mai mare. La fel ca și pensulele cu burete, rola este foarte absorbantă, datorită căreia întinde vopseaua în mod constant și fără stropiri inutile pe suprafața vopsită, minimizând astfel formarea de dungi. Rulourile sunt, de asemenea, ușor de curățat – trebuie doar să le spălați cu apă călduță și săpun, iar după uscare vor fi gata pentru următoarea lucrare. Din păcate, acest instrument este ideal doar pentru suprafețe perfect netede, cum ar fi pereții. Orice elemente aspre vor trebui să fie rafinate cu alte unelte, destinate finisării detaliilor. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să acoperiți cât mai repede un model mare, cum ar fi, de exemplu, Cerc Mare – Punct Mare, rola va fi alegerea supremă!

Merită să încercați toate instrumentele pentru a găsi metoda de lucru potrivită. Vă invităm să consultați oferta noastră de accesorii de vopsire care vă vor ușura cu siguranță munca. Sperăm că această postare vă va ajuta să alegeți uneltele potrivite!

Înapoi la listă