Idei și inspirații

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături

4 Tips for Painting on Fabrics

Tricou tropical

Te întrebi cum să reînnoiești un tricou vechi, de mult uzat? Vrei să adaugi o notă colorată și interesantă la plictisitoarea ta pungă de bumbac? Sau poate că ți-ai pătat hainele și niciun produs de curățare a petelor nu le va salva? Dacă da, sunteți în locul potrivit! În această postare, îți vom arăta pas cu pas cum să pictezi pe țesături, de ce unelte vei avea nevoie și îți vom da câteva sfaturi care îți vor ușura munca!

Veți avea nevoie de ea:

  • șablonul "Paradis Tropical"
  • un tricou din bumbac
  • vopsele pentru țesături
  • perii de burete
  • o pensulă mică pentru finisare
  • bandă adezivă
  • suport de carton
  • tavă de vopsea
  • apă
SFAT #1

PREGĂTIREA MATERIALELOR

Țesătura pe care am decis să o folosim pentru lucru este un tricou alb din bumbac. Pentru ca vopsirea să fie cât mai simplă și mai durabilă, merită să alegeți bumbac sau in de bună calitate. Înainte de vopsire, tricoul trebuie spălat. Datorită acestui pas, veți elimina orice substanțe chimice și murdărie rămase în urma procesului de producție și de transport. Cu toate acestea, nu uitați să nu folosiți un balsam de rufe – acesta ar putea reduce absorbția materialului. Ulterior, se usucă bine și se calcă haina. Orice pliuri ar îngreuna crearea modelului. După aceea, puneți un suport de carton în centrul tricoului pentru a proteja partea din spate a țesăturii de scurgerile nedorite de culoare.

SFAT #2

MODEL ȘI CULOARE

Crearea unui tricou tropical necesită selectarea culorilor și modelelor potrivite. Datorită șabloanelor, puteți picta orice frunze – de bananier, de palmier sau de monstera. Puteți, de asemenea, să le combinați pe toate și să creați un adevărat design de vacanță! În momentul în care începeți să pictați și să vă jucați cu culorile, gândiți-vă la compoziția pe care doriți să o obțineți. Folosirea mai multor modele diferite implică o planificare detaliată a aranjamentului. Cu toate acestea, dacă alegeți un decor gata făcut, cum ar fi “Paradis tropical “, puteți începe imediat să lipiți șablonul pe țesătură cu ajutorul benzii de mascare. Dar, cum rămâne cu culorile? Alegerea vopselelor pentru țesături este imensă! Nu uitați, totuși, că nu trebuie să cumpărați întreaga gamă de culori dintr-o dată. Diverse nuanțe de verde, albastru sau galben sunt perfecte pentru modelele tropicale.

SFAT #3

VOPSIRE

Decorarea țesăturilor este foarte simplă dacă se folosesc instrumentele potrivite. Pensulele de burete vor funcționa perfect, deoarece datorită lor puteți acoperi rapid și precis modelul. Pe de altă parte, pentru elemente minore, detaliate sau pentru ajustări, utilizați o pensulă mică cu peri rigizi. Având produsele astfel pregătite, puteți începe să pictați! Textilele nu agreează “pensula uscată” – aplicați întotdeauna suficientă culoare pentru a face o tușă completă. În plus, vopselele pentru țesături se combină bine cu apa, datorită căreia pot fi diluate și răspândite mai bine în material. Un astfel de procedeu vă va permite să creați o estompare sau o umbrire artistică. Nu uitați, de asemenea, că prin diluarea culorilor veți evita efectul de crustă pe tricou.

SFAT #4

GÂNDURI

După terminarea lucrului, puteți îndepărta ușor șablonul de pe tricou imediat, în același timp, având grijă să nu murdăriți modelul. Țesătura vopsită trebuie să se usuce la temperatura camerei timp de aproximativ 24 de ore. Următorul pas important este păstrarea modelului, astfel încât acesta să nu se estompeze sau să se șteargă. Tot ce trebuie să faci este să întorci tricoul uscat pe dos și să îl calci. Temperatura va permite vopselei să pătrundă mai bine în fibrele materialului, ceea ce îl va face rezistent la curățarea oricărei murdării. Un astfel de tricou bine pregătit poate fi spălat la 40 de grade.

Lasă un răspuns