Idei și inspirații

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături

4 Tips for Painting on Fabrics

Tricou Tropical

Te întrebi cum să reînnoiești un tricou vechi, de mult uzat? Vrei să adaugi o notă colorată și interesantă sacoșei tale plictisitoare din bumbac? Sau poate că v-ați pătat hainele și niciun produs de curățare a petelor nu le mai salvează? Dacă da, te afli în locul potrivit! În această postare, îți vom arăta pas cu pas cum să pictezi pe țesături, de ce unelte vei avea nevoie și îți vom da câteva sfaturi care îți vor face munca mult mai ușoară!

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături

Veți avea nevoie de ea:

  • șablon "Paradis Tropical"
  • un tricou din bumbac
  • vopsele pentru țesături
  • perii de burete
  • o pensulă mică pentru finisare
  • bandă adezivă
  • suport de carton
  • tavă de vopsea
  • apă
SFAT #1

PREGĂTIREA MATERIALELOR

Țesătura pe care am decis să o folosim pentru lucru este un tricou alb din bumbac. Pentru ca pictura să fie cât mai simplă și mai durabilă, merită să alegeți bumbac sau in de bună calitate. Înainte de a picta, tricoul trebuie spălat. Datorită acestui pas, veți elimina orice substanțe chimice și murdărie rămase în urma procesului de producție și de transport. Cu toate acestea, nu uitați să nu folosiți un balsam de rufe – acesta ar putea reduce absorbția materialului. Ulterior, uscați bine și călcați haina. Orice pliuri ar îngreuna crearea modelului. Ulterior, puneți un suport de carton în centrul tricoului pentru a proteja spatele țesăturii de infiltrații nedorite de culoare.

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături
TIP #2

PATTERN AND COLOR

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături

Crearea unui tricou tropical necesită selectarea culorilor și modelelor potrivite. Datorită șabloanelor, puteți picta orice frunze – de bananier, palmier sau monstera. Puteți, de asemenea, să le combinați pe toate și să creați un adevărat design de vacanță! În momentul în care începeți să pictați și să vă jucați cu culorile, gândiți-vă la compoziția pe care doriți să o obțineți. Folosirea mai multor modele diferite implică o planificare detaliată a aranjamentului. Cu toate acestea, dacă alegeți un decor gata făcut, cum ar fi “Paradis Tropical“, puteți începe imediat să lipiți șablonul pe țesătură cu bandă adezivă de mascare. Dar, cum rămâne cu culorile? Alegerea vopselelor pentru țesături este imensă! Țineți minte, totuși, că nu trebuie să cumpărați întreaga gamă de culori dintr-o dată. Diferite nuanțe de verde, albastru sau galben sunt perfecte pentru modelele tropicale.

SFAT #3

VOPSIRE

Decorarea țesăturilor este foarte simplă dacă se folosesc instrumentele potrivite. Pensulele de burete vor funcționa perfect, deoarece datorită lor puteți acoperi rapid și precis modelul. Pe de altă parte, pentru elemente minore, de detaliu sau pentru ajustări, folosiți o pensulă mică cu peri rigizi. Având produsele pregătite în acest fel, puteți începe să pictați! Textilelor nu le place o “pensulă uscată” – aplicați întotdeauna suficientă culoare pentru a face o tușă completă. În plus, vopselele pentru țesături se combină bine cu apa, datorită căreia pot fi diluate și se pot răspândi mai bine prin material.  O astfel de procedură vă va permite să creați pete sau umbre artistice. Amintiți-vă, de asemenea, că prin diluarea culorilor veți evita efectul de crustă pe tricou.

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături
SFAT #4

GÂNDURI

4 Sfaturi pentru pictura pe țesături

După terminarea lucrului, puteți îndepărta ușor șablonul de pe tricou imediat, în același timp, având grijă să nu murdăriți modelul. Țesătura pictată trebuie să se usuce la temperatura camerei timp de aproximativ 24 de ore. Următorul pas important este să păstrați modelul, astfel încât să nu se estompeze sau să se spele.  Tot ce trebuie să faceți este să întoarceți tricoul uscat pe dos și să îl călcați. Temperatura va permite vopselei să pătrundă mai bine în fieberul materialului, ceea ce îl va face rezistent la curățarea oricărei murdării. Un astfel de tricou bine pregătit poate fi spălat la 40 de grade.

Înapoi la listă

Lasă un răspuns