Idei și inspirații

VIVA MAGENTA – CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023

VIVA MAGENTA - PANTONE COLOR OF THE YEAR 2023

Institutul american Pantone, ca în fiecare an, a ales nuanța principală pentru întregul sezon – Viva Magenta. Ce este o culoare selectată, ce înseamnă și cum să o puneți în designul interior? Care dintre șabloanele noastre se va potrivi perfect cu ea, creând un efect uimitor? Veți găsi răspunsurile la toate aceste întrebări în postarea de mai jos!

Sistemul de potrivire Pantone

Înființată în 1963, organizația Pantone alege de ani de zile nuanța sezonului, ceea ce are întotdeauna un impact uriaș asupra industriei de design interior și nu numai. Directorul general – Lawrence Herbert – a dezvoltat o metodă de pionierat pentru combinarea și identificarea culorilor – Pantone Matching System. Fiecare nuanță este reprezentată de numere. În timpul realizării acestor înregistrări, fiecare aspect este luat în considerare, de la metalicitate la fluorescență. De departe, cel mai mare avantaj al paletei de nuanțe create de Pantone este uniformitatea culorilor. Fiecare dintre ele a fost creată prin juxtapunerea și combinarea atentă a 18 pigmenți (inclusiv alb și negru). Ca urmare, imprimarea nuanțelor va fi întotdeauna aceeași. Această corporație, datorită muncii sale, a câștigat recunoaștere în întreaga lume, iar publicațiile sale sunt considerate cele mai fiabile surse de informații despre culori.

Viva Magenta – tendința recentă Pantene

Anunțul alegerii culorii anului de către Pantone este cel mai așteptat eveniment din lumea designului interior. Tendința ultimei ediții a fost nuanța albastru-violet a lui Very Peri, un simbol al creativității. Și pe ce a pariat Institutul de data aceasta? După o analiză aprofundată a cercetării și o trecere în revistă a tendințelor actuale, a fost selectat Viva Magenta 18-1750, plin de energie și dinamism. Această culoare emană curaj și bucurie, iar intensitatea sa este menită să stimuleze spiritul de luptă și să inspire pe toată lumea la o exprimare infinită a sinelui. Spontaneitatea conținută în această nuanță înseamnă, în primul rând, revenirea fericirii și a momentelor de bucurie după ultimii ani, destul de dificili. Nu te teme să experimentezi și să povestești despre tine într-un mod unic!

Culoarea anului 2023 – cu ce să se combine?

O astfel de culoare îndrăzneață își va găsi scopul pe mai multe niveluri – de la aranjamente interioare neconvenționale la stilizări originale. Nuanța intensă de Viva Magenta se va potrivi perfect cu atemporalul, motiv geometric. Cum de a face un astfel de ornament unic pe un tricou clasic, plictisitor, o pernă decorativă sau un notebook de material singur? Este mai ușor decât crezi! Aruncați o privire la ghidul nostru – veți găsi acolo un instrucțiuni detaliate care va risipi cu siguranță orice îndoială. Combinația de roșu neobișnuit cu simplitatea modelelor geometrice este, de asemenea, o soluție ideală pentru decorarea interiorului. O astfel de nuanță plină de viață merită combinată cu culori atenuate, cum ar fi albul sau griul, iar ansamblul va fi perfect completat de mobilier modernist și accesorii minimaliste. Arată-ți curajul și energia datorită culorii care atrage atenția, adaugă un spirit rebel încăperilor și dă putere de acțiune!