Idei și inspirații

VIVA MAGENTA – CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023

VIVA MAGENTA - CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023

Institutul american Pantone, ca în fiecare an, a ales nuanța principală pentru întregul sezon – Viva Magenta. Ce este o culoare selectată, ce înseamnă și cum să o punem în designul interior? Care dintre șabloanele noastre se va potrivi perfect cu ea, creând un efect uimitor? Veți găsi răspunsurile la toate aceste întrebări în postarea de mai jos!

Sistemul de potrivire Pantone

Înființată în 1963, organizația Pantone alege de ani de zile nuanța sezonului, ceea ce are întotdeauna un impact uriaș asupra industriei de design interior și nu numai. Directorul executiv – Lawrence Herbert – a dezvoltat o metodă de pionierat de combinare și identificare a culorilor – Pantone Matching System. Fiecare nuanță este reprezentată prin numere. În timpul efectuării acestor înregistrări, fiecare aspect este luat în considerare, de la metalicitate la fluorescență. De departe, cel mai mare avantaj al paletei de nuanțe create de Pantone este uniformitatea culorilor. Fiecare dintre ele a fost creată prin juxtapunerea și combinarea atentă a 18 pigmenți (inclusiv alb și negru). Ca urmare, imprimarea nuanțelor va fi întotdeauna aceeași. Această corporație, datorită muncii sale asidue, a câștigat recunoaștere în întreaga lume, iar publicațiile lor sunt considerate cele mai fiabile surse de informații despre culori.

VIVA MAGENTA - CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023
VIVA MAGENTA - CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023

Viva Magenta – tendința recentă Pantene

Anunțul alegerii culorii anului de către Pantone este cel mai așteptat eveniment din lumea designului interior. Tendința ediției trecute a fost nuanța albastru-violet Very Peri, un simbol al creativității. Și pe ce a mizat Institutul de data aceasta? După o analiză aprofundată a cercetărilor și o trecere în revistă a tendințelor actuale, a fost selectată Viva Magenta 18-1750, plină de energie și dinamism. Această culoare emană curaj și bucurie, iar intensitatea sa este menită să stimuleze spiritul de luptă și să inspire pe toată lumea la o exprimare infinită a sinelui. Spontaneitatea conținută în această nuanță înseamnă, în primul rând, revenirea fericirii și a momentelor de bucurie după ultimii ani, destul de dificili. Nu vă fie teamă să experimentați și să povestiți despre voi înșivă într-un mod unic!

Culoarea anului 2023 – cu ce să se combine?

O astfel de culoare îndrăzneață își va găsi scopul pe mai multe niveluri – de la aranjamente interioare neconvenționale la stilizări originale. Nuanța intensă de Viva Magenta se va potrivi perfect cu motivul geometric atemporal. Cum să faci un astfel de ornament unic pe un tricou clasic, plictisitor, o pernă decorativă sau un caiet de materiale singur? Este mai ușor decât crezi! Aruncați o privire la ghidul nostru – veți găsi acolo o instrucțiune detaliată care va risipi cu siguranță orice îndoieli. Combinația de roșu neobișnuit cu simplitatea modelelor geometrice este, de asemenea, o soluție ideală pentru decorarea interiorului. O astfel de nuanță vie merită combinată cu culori atenuate, cum ar fi albul sau griul, iar întregul va fi perfect completat de mobilier modernist și accesorii minimaliste. Arată-ți curajul și energia datorită culorii care atrage atenția, adaugă un spirit rebel încăperilor și dă putere de acțiune!

VIVA MAGENTA - CULOAREA PANTONE A ANULUI 2023
Înapoi la listă