Idei și inspirații

Întoarcerea stilului Art Deco din anii ’20

The return of the 20's Art Deco style

Stilul atemporal Art Deco domnește de ani buni în lumea designului interior. Și de data aceasta a revenit la modă în stil mare! Această tendință a luat naștere în anii 1920, iar artiștii din acea perioadă au fost ghidați de propria imaginație și de instinctul lor creativ. Această tendință, numită și “arta de a decora”, se caracterizează în primul rând prin culori bogate și modele ieșite din comun. Materiale de înaltă calitate, o combinație de simplu, clasic linii în compoziții geometrice unice, iar ornamentele aurii reprezintă inima stilului Art Deco. Ce altceva caracterizează această tendință unică? Ce paletă de nuanțe își va îndeplini perfect sarcina? Cu ce să combinați și ce accesorii să alegeți pentru a completa întregul aranjament? Vom răspunde la aceste întrebări și la multe altele în următorul articol. Vă invităm!

DESENE ART DECO

Compozițiile geometrice au devenit la modă și amenajările interioare moderne. Liniile clasice inspiră pentru a crea combinații unice. Formele simple și rotunjite fac ca interiorul să arate mai confortabil. Un element inerent al curentului Art Deco sunt și figurile geometrice standard. Dreptunghiuri, pătrate, triunghiuri, romburi sau hexagoane sunt modele care nu pot lipsi în amenajarea unui interior în acest stil. Aceste blocuri pot fi utilizate în mai multe moduri. Geometria într-o ediție subtilă va conferi interiorului eleganță și șic. Cu toate acestea, mizând pe compoziții ceva mai îndrăznețe, pline de luminos nuanțe, veți da dinamică și energie pozitivă chiar și celui mai exigent interior. Elemente geometrice ale naturii? “Arta de a decora” vă permite să creați lucrări unice. Planta sau animal imprimeurile în versiune geometrică vor reflecta perfect stilul atemporal, menținând subtilitatea și eleganța întregului aranjament.

PALETA DE CULORI ART DECO

O gamă largă de culori este unul dintre cele mai importante elemente ale Art Deco. Acest stil este caracterizat de o paletă de nuanțe diversificată. Există atât nuanțe de bază, cât și roșu intens, burgundy, albastru marin, și verde sticlă. Merită să pariați pe o combinație de culori contrastante. Pereții luminoși vor fi o bază ideală pentru decorațiuni ulterioare cu expresivă nuanțe. În timp ce aranjați un interior într-un astfel de stil luxuriant, iluminatul nu poate lipsi, așa că aur și ornamentele din cupru vor fi inima “artei unice a decorării”. Cu ajutorul lor, veți crea o compoziție spectaculoasă. Într-un stil atât de actual, merită să mizăm și pe o nuanță la fel de intensă de Viva Magenta – culoarea anului va fi perfectă pentru aranjamentele Art Deco, dând camerei o notă de gheară și un caracter unic.

ART DECO FINISAJ ART DECO

Cea mai plăcută etapă a designului interior este alegerea accesoriilor potrivite. Ele joacă cel mai important rol în timpul oricărei metamorfoze! Artiștii din tendința “artei de a decora” au rafinat cu atenție toate detaliile. Ce element nu poate lipsi din compoziția unui decor Art Deco? Designul marmorat este cu siguranță o parte inerentă a unei astfel de tendințe somptuoase. De asemenea, merită să pariați pe combinația de culori contrastante menționată mai sus. Nuanța intensă a perdelelor, a pernelor decorative sau a lenjeriei de pat va însufleți cu siguranță întreaga cameră, iar nuanțele subtile vor fi baza perfectă pentru decorațiuni expresive. Datorită acestui lucru, interiorul dvs. nu numai că va câștiga energie proaspătă, dar va fi, de asemenea, plin de armonie și pace. Nu uitați de podoabele din aur sau argint! Astfel de ornamente intense vor fi minunate nu numai ca decor pe textile sau mobilier, ci și sub formă de accesorii originale în baie și bucătărie.

Lasă un răspuns