Idei și inspirații

Revenirea stilului Art Deco al anilor 20

Revenirea stilului Art Deco al anilor 20

Stilul atemporal Art Deco domnește în lumea designului interior de ani de zile. Și de data aceasta revine la stil în mare măsură! Această tendință a apărut în anii 1920, iar artiștii din acea vreme s-au ghidat de propria lor imaginație și instinct creativ. Tendința, numită și „arta decorului”, se caracterizează în primul rând prin culori bogate și modele ieșite din cutie. Materiale de înaltă calitate, o combinație de linii simple și clasice în compoziții geometrice unice și ornamente aurii sunt inima stilului Art Deco. Ce altceva caracterizează această tendință unică? Ce paletă de nuanțe își va îndeplini perfect sarcina? Cu ce să combinați și ce accesorii să alegeți pentru a finaliza întregul aranjament? Vom răspunde la aceste întrebări și la multe altele în postarea următoare. Te invitam!

DESIGN ART DECO

Compozițiile geometrice au devenit amenajări interioare la modă și moderne. Liniile clasice inspiră pentru a crea combinații unice. Formele simple, rotunjite fac interiorul să pară mai confortabil. Un element inerent al tendinței Art Deco sunt și figurile geometrice standard. Dreptunghiuri, pătrate, triunghiuri, romburi sau hexagoane sunt modele care nu pot lipsi la amenajarea unui interior în acest stil. Aceste blocuri pot fi utilizate în mai multe moduri. Geometria într-o ediție subtilă va oferi interiorului eleganță și șic. Totuși, mizând pe compoziții ceva mai îndrăznețe pline de nuanțe luminoase, vei oferi dinamică și energie pozitivă chiar și celui mai pretențios interior. Elemente geometrice ale naturii? „Arta de a decora” vă permite să creați lucrări unice. Imprimeurile de plante sau animale in varianta geometrica vor reflecta perfect stilul atemporal, pastrand subtilitatea si poshnessul intregului aranjament.

Revenirea stilului Art Deco al anilor 20
Revenirea stilului Art Deco al anilor 20

PALETA DE CULOARE ART DECO

O gamă largă de culori este unul dintre cele mai importante elemente ale Art Deco. Acest stil este caracterizat de o paletă diversă de nuanțe. Există atât nuanțe de bază, cât și roșu intens, visiniu, bleumarin și verde sticla. Merită să pariezi pe o combinație de culori contrastante. Pereții strălucitori vor fi o bază ideală pentru decorațiuni ulterioare cu nuanțe expresive. În timp ce amenajați un interior într-un stil atât de luxuriant, iluminatul nu poate lipsi, așa că ornamentele din aur și cupru vor fi inima „artei decorului” unice. Cu ajutorul lor, vei crea o compoziție spectaculoasă. Într-un stil atât de actual, merită să pariezi și pe o nuanță la fel de intensă de Viva Magenta – culoarea anului va fi perfectă pentru aranjamentele Art Deco, dând încăperii un indiciu de gheară și un caracter unic.

PODOABILIE ART DECO

Cel mai plăcut pas al amenajării interioare este alegerea accesoriilor potrivite. Ele joacă cel mai important rol în timpul oricărei metamorfoze! Artiștii tendinței „arta de a decora” au rafinat cu atenție toate detaliile. Ce element nu poate lipsi la compunerea unui decor Art Deco? Designul marmorat este cu siguranță o parte inerentă a unei astfel de tendințe generoase. De asemenea, merită să pariezi pe combinația de culori contrastante menționată mai sus. Nuanța intensă a draperiilor, a pernelor decorative sau a lenjeriei de pat va însufleți cu siguranță întreaga cameră, iar nuanțele subtile vor fi baza perfectă pentru decorațiuni expresive. Datorită acestui fapt, interiorul tău nu numai că va câștiga energie proaspătă, ci va fi și plin de armonie și pace. Nu uita de podoabe de aur sau argint! Astfel de ornamente intense vor fi grozave nu numai ca decor pe textile sau mobilier, ci și sub formă de accesorii originale în baie și bucătărie.

Revenirea stilului Art Deco al anilor 20
Înapoi la listă

Lasă un răspuns