Idei și inspirații

Cum să șablonați: plăci de lemn

Nu există nimic mai satisfăcător decât un decor din lemn realizat manual. Cu ajutorul șablonului, vei schimba orice interior, chiar și cel mai solicitant, într-o clipă. Aceasta este modalitatea perfectă de a renova mobilierul vechi din lemn de la bunici. Dându-le o a doua viață, nu numai că veți păstra o moștenire de familie, ci veți câștiga și un decor original, perfect potrivit pentru interiorul dvs. Ai plăci mici din lemn și nu știi cum să le folosești? Cu ajutorul șabloanelor, le vei transforma cu ușurință într-o jucărie originală pentru copil. Pune pe ele figuri geometrice de bază, umple-le cu nuanțe intense și stimulează creativitatea copilului tău! Învățarea prin joc este cea mai bună modalitate de a vă extinde cunoștințele. Decorarea cu șabloane este o mare aventură! Invitați întreaga familie să se joace și să creeze împreună opere de artă adevărate! În blogul de astăzi, vă vom spune ce tehnică va funcționa cel mai bine, ce șablon să alegeți și ce instrumente vor fi necesare pentru a realiza un astfel de decor. Te invitam!

Cum să șablonați: plăci de lemn

LISTA DE CUMPARATURI:

 • șablon din Nakleo Tile Collection
 • perii netede din burete
 • vopsele acrilice
 • gresie din lemn
 • șmirghel
 • banda camuflanta
 • placă de lemn pentru lipirea întregului
 • lac transparent
 • pânză
 • tava de vopsea
 • rola de vopsea sau pensula
 • mănuși de unică folosintă
SFAT #1

PREGĂTIȚI SUPRAFAȚA

Ai ales deja toate materialele necesare? Este timpul să trecem la următoarea etapă! Pregătirea temeinică a suprafeței este unul dintre cei mai importanți pași pe care nu trebuie să-l uităm. O placă de lemn poate avea multe nereguli. Pentru a scăpa de ele, șlefuiește bine totul cu șmirghel. Apoi, suprafața noastră va căpăta o textură perfect netedă, iar decorațiunile de pe ea vor arăta uimitor! Ultimul pas înainte de a începe lucrul la decorațiuni este să îndepărtați complet tot praful și murdăria de pe suprafață. Aici, instrumentul perfect va fi o cârpă curată, ușor umedă.

Cum să șablonați: plăci de lemn
TIP #2

SE POTRIVESTE COMPOZIȚIA CORECTĂ

Cum să șablonați: plăci de lemn

În gama noastră largă veți găsi o selecție largă de modele cu diverse laitmotive. Geometric? Floral? Marocană? Sau poate abstracții inspirate din stilul atemporal Art Deco? Pariază pe designul cel mai apropiat de inima ta! În cazul decorarii plăcilor din lemn, șabloanele din Nakleo Tile Collection și Nakleo Arts&Crafts Collection vor fi perfecte. Varietatea dimensiunilor disponibile vă va permite să creați orice compoziție. Pentru a face treaba, am folosit șablonul „Tarouca”. Veți crea cu ușurință lucrări de artă reale din 6 modele diferite, iar ordinea modelelor depinde doar de creativitatea dumneavoastră!

SFAT #3

FACEȚI DECORAȚII

Ai făcut toți pașii de mai sus? Grozav! E timpul să te apuci de decorare! Atașați șablonul selectat la suprafață cu ajutorul benzii de mascare. Te întrebi pe ce mod de a umple modelul să pariezi? În cazul plăcilor din lemn, metoda de batere va fi alegerea perfectă. Folosind perii netede din burete, vei umple întreaga foaie cu acuratețe. Nu uitați să puneți o cantitate mică de vopsea pe pensulă și să acoperiți modelul cu mai multe straturi. Apoi, vei evita scurgerea emulsiei sub sablon, iar intregul decor va arata spectaculos! De asemenea, va fi o idee grozavă să acoperiți lemnul cu o vopsea uniformă în prealabil. Atât nuanțele deschise, cât și cele închise vor fi o bază ideală pentru decorațiunile metalice ulterioare.

Cum să șablonați: plăci de lemn
SFAT #4

SIGURAȚI MODELUL

Cum să șablonați: plăci de lemn

După atingere, rupeți ușor foaia de la suprafață și lăsați placa să se usuce complet. Înainte de a asigura decorul, puteți face mici corecții și puteți aplica decorațiuni suplimentare. Sclipici? Sau poate paiete? Fii ghidat de propria ta creativitate! E timpul pentru etapa finală! Protecția precisă a modelului cu un lac acrilic special este un pas care merită reținut. O rolă clasică sau o perie de vopsea va fi perfectă pentru asta. Datorită acestei măsuri, veți evita deteriorarea minoră, iar decorul vă va servi mult mai mult.

Înapoi la listă

Lasă un răspuns