Idei și inspirații

Cum să stencil: dale de lemn

How to stencil: wooden tiles

Nu există nimic mai satisfăcător decât o decorațiune din lemn realizată manual. Cu ajutorul șabloanelor, veți schimba orice, chiar și cel mai pretențios interior într-o clipită. Acesta este modul perfect de a renova mobilierul vechi, din lemn, de la bunicii tăi. Dându-le o a doua viață, nu numai că veți păstra o moștenire de familie, dar veți obține și o decorațiune originală, perfect potrivită pentru interiorul dvs. Aveți plăci de lemn mici și nu știți cum să le folosiți? Cu ajutorul șabloanelor, le veți transforma cu ușurință într-o jucărie originală pentru copii. Puneți pe ele figuri geometrice de bază, umpleți-le cu nuanțe intense și stimulați creativitatea celui mic! Învățarea prin joc este cel mai bun mod de a vă extinde cunoștințele. Decorarea cu șabloane este o mare aventură! Invitați întreaga familie să se joace și să creeze împreună adevărate opere de artă! În blogul de astăzi, vă vom spune ce tehnică va funcționa cel mai bine, ce șablon să alegeți și ce instrumente vor fi necesare pentru a face o astfel de decorare. Vă invităm!

LISTA DE CUMPĂRĂTURI:

 • șablon din Nakleo Tile Collection
 • perii netede cu burete
 • vopsele acrilice
 • gresie din lemn
 • hârtie abrazivă
 • bandă de mascare
 • placă de lemn pentru lipirea întregului
 • lac transparent
 • pânză
 • tavă de vopsea
 • rolă de vopsea sau perie
 • mănuși de unică folosință
SFAT #1

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI

Ați ales deja toate materialele necesare? Este timpul să trecem la etapa următoare! Pregătirea temeinică a suprafeței este unul dintre cei mai importanți pași pe care nu trebuie să îi uităm. O țiglă de lemn poate avea multe neregularități. Pentru a scăpa de ele, șlefuiți bine totul cu șmirghel. Apoi, suprafața noastră va căpăta o textură perfect netedă, iar decorațiunile de pe ea vor arăta uimitor! Ultimul pas înainte de a începe lucrul la decorațiuni este de a îndepărta complet tot praful și murdăria de pe suprafață. În acest caz, instrumentul perfect va fi o cârpă curată, ușor umedă.

SFAT #2

SE POTRIVESC CU COMPOZIȚIA POTRIVITĂ

În gama noastră vastă veți găsi o selecție largă de modele cu diverse leitmotive. Geometrice? Floral? Marocan? Sau poate abstracțiuni inspirate din atemporalitatea Art Deco stil? Pariază pe designul cel mai apropiat de inima ta! În cazul decorării plăcilor din lemn, șabloanele din colecția Nakleo Tile Collection și Nakleo Arts&Crafts Collection vor fi perfecte. Varietatea de dimensiuni disponibile vă va permite să creați orice compoziție. Pentru a face treaba, am folosit aplicația “Tarouca” șablon. Vei crea cu ușurință adevărate opere de artă din 6 modele diferite, iar ordinea modelelor depinde doar de creativitatea ta!

SFAT #3

FACE DECORAȚIUNI

Ați făcut toți pașii de mai sus? Grozav! Este timpul să ne apucăm de decorat! Atașați șablonul selectat la suprafață cu ajutorul benzii de mascare. Te întrebi pe ce mod de a umple modelul să pariezi? În cazul plăcilor din lemn, metoda de batere va fi alegerea perfectă. Utilizarea netedă perii de burete, veți completa întreaga foaie cu acuratețe. Nu uitați să puneți o cantitate mică de vopsea pe pensulă și să acoperiți modelul cu mai multe straturi. Astfel, vei evita ca emulsia să se scurgă sub șablon, iar întregul decor va arăta spectaculos! De asemenea, ar fi o idee excelentă să acoperiți în prealabil lemnul cu o vopsea uniformă. Atât nuanțele deschise cât și cele închise vor fi o bază ideală pentru mai târziu metalic decorațiuni.

SFAT #4

FIXAȚI MODELUL

După ce ați bătut, rupeți ușor foaia de pe suprafață și lăsați țigla să se usuce complet. Înainte de a fixa decorul, puteți face mici corecții și puteți aplica decorațiuni suplimentare. Sclipici? Sau poate paiete? Lasă-te ghidat de propria creativitate! Este timpul pentru etapa finală! Protecția precisă a modelului cu un lac acrilic special este un pas care merită să fie amintit. O rolă clasică sau o pensulă de vopsea va fi perfectă pentru acest lucru. Datorită acestei măsuri, veți evita daunele minore, iar decorațiunea vă va servi mult mai mult timp.

Lasă un răspuns