Idei și inspirații

Cum să stencil: cutie de flori de epocă

How to stencil: vintage flower box

O cutie decorativă pentru obiecte de uz casnic este unul dintre elementele decorative de bază ale oricărui aranjament. Vedeți cu ochii voștri că o astfel de cutie obișnuită pentru bibelouri nu trebuie să fie plictisitoare! Decorați-le cu șabloane și expuneți-le în inima casei dumneavoastră. Autodecorarea obiectelor este o activitate extrem de populară, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate ca o alternativă excelentă la achiziționarea de decorațiuni noi, adesea costisitoare. În postarea de astăzi, vă vom prezenta idei și inspirații pentru decorarea unei cutii în stil de epocă, pentru a-i da un aspect unic și a crea un decor original pentru depozitarea suvenirurilor preferate. Să mergem!

LISTA DE CUMPĂRĂTURI:

 • șablon din Nakleo Arts&Crafts Collection
 • perii cu burete neted
 • vopsele acrilice
 • cutie de lemn
 • hârtie abrazivă
 • bandă de mascare
 • lac transparent pentru lemn
 • pânză
 • tavă de pictură
 • rolă de vopsea sau perie
 • mănuși de unică folosință
SFAT #1

PREGĂTIREA MATERIALELOR

Primul pas este să găsim o cutie potrivită care să ne servească drept substrat. Puteți decide să cumpărați unul nou sau să restaurați unul vechi, oferindu-i o a doua viață. Trebuie să nivelezi suprafața de lemn cu șmirghel și să o cureți bine cu o cârpă umedă de tot praful. Apoi, veți scăpa de orice denivelări, iar decorul va arăta și mai spectaculos. Înainte de a picta, ar trebui, de asemenea, să acordați atenție dacă vopselele sunt adecvate pentru astfel de lucrări. Nu uitați să vă asigurați că acestea pot fi folosite pe suprafețe din lemn și că acoperirea lor este suficientă pentru noi.

SFAT #2

SE POTRIVESC CU COMPOZIȚIA POTRIVITĂ

Stilul vintage este o călătorie magică în timp și o modalitate unică de a reînvia orice aranjament. O astfel de combinație unică de clasic și eleganță ne inspiră constant să creăm decorațiuni ciudate. Modelele florale subtile și pastelurile delicate sunt elementele cheie ale acestei tendințe. Chiar aici puteți folosi motive frumoase cu flori, păsări sau modele geometrice în orice compoziție. Un amestec de culori de ieșire sau o combinație mai discretă de nuanțe de bază, cu o notă de nebunie? Alegerea este a ta! V-ați aprovizionat deja cu toate instrumentele necesare și ați ales compoziția potrivită? Atașați șablonul pe suprafață folosind bandă de mascare și treceți la etapa cea mai plăcută a întregii lucrări – pictura! 

SFAT #3

FACE DECORAȚIUNI

Pentru a realiza un decor pe o suprafață de lemn, metoda de batere funcționează cel mai bine. Această tehnică constă în atingerea ușoară a suprafeței pe care o pictăm. În acest caz, pensulele cu burete neted sau o perie plată vor fi alegerea perfectă. Datorită acestui procedeu, vom obține o tranziție lină între culori sub formă de ceață sau fum. Nu uitați să acoperiți modelul cu mai multe straturi subțiri. Astfel, veți obține o acoperire completă și veți evita picurarea inestetică a vopselei sub foaie. După ce bateți, rupeți ușor șablonul și lăsați decorul să se usuce complet. În cele din urmă, protejați modelul cu un lac special pentru lemn, astfel încât să vă puteți bucura de decorul de ieșire pentru mulți ani. Gata!

Lasă un răspuns