4 INSPIRAȚII VINTAGE ÎN ȘABLOANE

Doriți să vă reîmprospătați interiorul și să vă întoarceți în trecut cu o notă înaltă? Tendința vintage se va potrivi perfect gusturilor de istorie și aranjamente originale ale fiecărui iubit. Mergând pe un aranjament retro, vei crea un interior unic cu suflet. Ce paletă de culori și modele să alegi? Merită să scapi de mobilierul vechi și să investești în altele noi? Expuse corespunzător, elementele vechi din acele vremuri vor sublinia perfect caracterul întregului interior. În postarea de astăzi, vă vom răspunde la toate întrebările. Te invitam!

vintage

RETURNAREA

Tendința retro este alegerea perfectă pentru cei care iubesc compozițiile originale și moderne. La urma urmei, datorită vintage, puteți combina cu ușurință trecutul prețuit cu o notă de modernism. Aranjamentele în acest stil sunt de obicei alese de tineri care sunt fascinați de istorie și doresc să creeze un interior unic cu suflet. Mobilier vechi din anii 50, 60 și 70 întins în garaj sau în pod? Nu le arunca! Restaurarea unei comode este modalitatea perfectă de a obține o piesă de mobilier originală la un preț redus. Folosind șmirghel, lac adecvat care protejează suprafața, vopsea și un șablon, vei schimba vitrina comemorativă a bunicii dincolo de recunoaștere! Învechit sau stilizat ca vechi, mobilierul nou este chintesența stilului retro atemporal.

DESIGN VINTAGE

Designul anilor 50, 60 și 70 a pătruns în lumea modei de design interior și a rămas acolo mult timp. Unul dintre motivele inițiate în acele vremuri este tabla de șah. Combinația de nuanțe contrastante, precum alb și negru, este un clasic care a domnit întotdeauna în decorare. Un astfel de model elegant se armonizează cu accesoriile expresive și oferă interiorului energie proaspătă și dinamică. Alte motive care reflectă această tendință atemporală sunt pătratul rotunjit, hexagonul și cercurile. Formele clasice, geometrice, într-o ediție unică, se vor potrivi perfect într-un interior vintage, aducându-i o notă de modernitate. Culorile abundente și petele neregulate sunt „inima” stilului retro. Vei miza pe mozaicuri nebunești și modele abstracte? Sau poate plăcile alb-negru completate cu adaosuri subtile de mentă reflectă mai mult sufletul tău? Ai încredere în creativitatea ta!

vintage
vintage

PALETA DE CULORI VINTAGE

Culorile puternice și originale sunt cu siguranță una dintre cele mai recunoscute caracteristici ale stilului retro. O gamă largă de nuanțe include atât nuanțe discrete de gri, cât și roșu intens, verde sau bleumarin și pasteluri delicate. Atunci când vă decideți asupra unui aranjament vintage, merită să alegeți un perete uniform în alb, bej sau gri, care va fi o bază ideală pentru decorațiunile ulterioare cu culori expresive. În trecut, cea mai comună cameră decorată în stil retro era bucătăria. În acel moment, accentul era pe o combinație de mobilier de un roșu intens, cu accesorii de mentă pastel. În zilele noastre, însă, ajungem la o compoziție mai discretă de alb și negru clasic. Completam întregul cu o singură nuanță atrăgătoare. În acest fel, vei amenaja un spațiu coerent, armonios, plin de atmosferă chiar din anii 60! Și tu? Ce versiune vei alege? Un amestec de culori de ieșire sau o combinație mai discretă de nuanțe de bază cu un strop de nebunie? Alegerea este a ta!

ACCESORII VINTAGE

Lasă-ți imaginația să zboare și combină clasicele atemporale cu modernitatea! Conturul istoric al întregului decor va fi subliniat perfect de obiectele vechi, nu doar sub formă de mobilier, ci și rame sau vaze. Ai o oglindă veche, spartă? Transformă-l într-un decor original! Mergând pe un aranjament retro, merită să ne concentrăm pe accente caracteristice, mai mici, sub formă de butoane colorate în dulapuri și accesorii aurii în baie și bucătărie. Ar trebui să acordați atenție și textilelor. Materialul care reflectă perfect atmosfera vintage este velurul. Punând pe el forme geometrice, veți sublinia în plus acest caracter unic. Cum să o facă? E mai ușor decât crezi! Tot ce ai nevoie este un șablon cu model retro, perii netede din burete și setul tău de vopsea preferat. Pentru instrucțiuni detaliate despre cum să faceți decorațiuni pe textile, familiarizați-vă cu blogul nostru.

vintage