4 INSPIRAȚII ART DECO ÎN ȘABLOANE

Ce asociezi cu stilul Art Deco sofisticat? Accesorii luxuriante, aurii, materiale de înaltă calitate, marmură pe podea sau pe perete, culori bogate, repetarea motivelor – acestea și multe alte caracteristici caracterizează tendința numită „arta de a decora”. Această direcție artistică a fost inaugurată în anii 1920. Artiștii săi și-au urmat instinctul creativ și singura limitare a fost propria lor imaginație. Luxul Art Deco este o mașină a timpului care revine constant la decorul multor apartamente și rămâne în inimile membrilor gospodăriei pentru o lungă perioadă de timp. Combinația de forme simple, geometrice și armonie cu ornamente bogate și combinații de culori aduce întotdeauna un efect spectaculos. Pentru cine va fi alegerea perfectă un interior în stil Art Deco și cum să introduceți această tendință cu ajutorul șabloanelor? Ce motive vor fi cele mai bune? Ce paletă de nuanțe ar trebui să alegi? Accesorii antice sau moderne? În următoarea postare, vom răspunde la orice întrebare ați putea avea. Inspiră-te și aduce atemporalitate în casa ta. Te invitam!

Art Deco

Design Art Deco

Art Deco se caracterizează prin lux și splendoare. Se va potrivi această tendință gusturilor tuturor? Artiștii care creează astfel de motive bogate rafinează cu atenție fiecare, chiar și cel mai mic detaliu, combinând liniile clasice în lucrări de artă unice, geometrice. Geometria non-standard este cea mai recunoscută caracteristică a acestui stil. Pătrat, cub, pastilă și alte figuri într-o versiune neconvențională pot da unui interior clasic o notă de modernitate. Pentru un efect ceva mai subtil, merită să pariezi pe cercuri și semicercuri. Formele rotunjite dau camerei lejeritate, pastrand in acelasi timp unicitatea si luxul stilului Art Deco. Această tendință este, de asemenea, combinată în mod ideal cu elementele naturii. Imprimeurile mari și atrăgătoare de plante și animale într-o ediție geometrică vor sublinia perfect natura multiculturală a tendinței și imaginația nelimitată a creatorului. În oferta noastră veți găsi o gamă largă de șabloane care reflectă atemporalitatea acestui stil sofisticat. Fagure în camera copilului? Sau poate „Gatsby” ca un plus la un living luxos? Vedeți singuri că designul interior este o aventură extraordinară!

Paleta de culori Art Deco

Vă întrebați la ce să acordați atenție atunci când amenajați un interior în stil Art Deco? Una dintre cele mai importante decizii de luat este alegerea unei palete de nuanțe. Doriți să creați o cameră luminoasă, spațioasă, cu un accent unic? Sau poate un aranjament ceva mai întunecat, mai misterios îți va reflecta perfect sufletul? O gamă largă de culori a „artei de a decora” vă permite să creați lucrări de artă adevărate. Combinațiile non-standard de culori contrastante sunt un element inseparabil al acestui stil sofisticat. Pe baza nuantelor de baza, precum alb, bej sau un bleumarin mai decisiv, vei crea un fundal discret, perfect pentru ornamentarea ulterioara. Pe o bază atât de subtilă poți înnebuni cu decorațiuni! Accesoriile din aur și argint sunt elementele călăuzitoare ale unui stil atât de bogat. Cu ajutorul șabloanelor și a instrumentelor adecvate, veți picta orice model geometric nu numai pe perete, ci și pe mobilier, perdele și perne decorative. Innebuneste cu vopsea aurie care va lumina perfect intregul aranjament!

Art Deco
Art Deco

Baie Art Deco

Vrei o metamorfoză spectaculoasă? Începeți cu baia! Aranjamentul Art Deco iti va permite sa-i pastrezi functionalitatea, introducand in acelasi timp un strop de modernitate. Un element inseparabil al designului într-un stil atât de bogat este marmură exclusivistă, dar și scumpă. Există o alternativă mai ieftină? Convinge-te singur! În loc să investești într-un material atât de scump, merită să pariezi pe un șablon și pe vopseaua potrivită. Gresie sau faianta? Folosind șabloane, vei reînnoi plăcile vechi, dându-le o a doua viață, iar baia ta va câștiga un interior cu suflet, chiar din anii 1920. Atemporalitatea motivelor din piatră nu este singura componentă a „artei de a decora”. În lumea modei și a designului interior, de ani de zile domnește și motivul clasic de șah. Combinația de nuanțe intense, contrastante de alb și negru este baza perfectă pentru nebunia de mai târziu cu accesorii. In acest caz, merita sa pariezi pe elemente aurii sau cupru care vor rupe armonia si vor aduce o nota de eleganta si lux intregii incaperi.

Accesorii Art Deco

În timpul amenajării unui interior în stil Art Deco, accesoriile joacă cel mai important rol. Artiștii acestei tendințe au rafinat cu precizie fiecare detaliu, motiv pentru care toate decorațiunile trebuie selectate cu grijă. Ornamentul cel mai caracteristic al tendinței este marmura menționată mai sus. Acest model va fi grozav nu numai pe podea sau pe perete, ci și ca element decorativ pe perne și perdele. De asemenea, merită să acordați atenție materialului din care sunt realizate perdelele. Catifea și mătasea se vor potrivi perfect în interior și vor sublinia în plus luxul și eleganța întregului decor. Accentele aurii sub formă de mânere de uși, picioare de scaune și mese, precum și rame de oglinzi cu forme neobișnuite sunt adevărata chintesență a stilului Art Deco. Minimalismul sub formă de elemente din metal și lemn combinat cu decorațiuni atrăgătoare reflectă perfect atemporalitatea trendului sofisticat „artă de a decora”.

Art Deco