4 INSPIRAȚII DE EPOCĂ ÎN STENCILURI

Doriți să vă reîmprospătați interiorul și să vă întoarceți în trecut pe o notă înaltă? Tendința vintage se va potrivi perfect gusturilor fiecărui iubitor de istorie și aranjamente originale. Dacă optați pentru un aranjament retro, veți crea un interior unic, cu suflet. Ce paletă de culori și modele să alegeți? Merită să scăpați de mobila veche și să investiți în una nouă? Expuse în mod corespunzător, elementele vechi din acele vremuri vor sublinia perfect caracterul întregului interior. În articolul de astăzi, vom răspunde la toate întrebările dumneavoastră. Vă invităm!

SZA-CRA-024_photoA-800x800

THROWBACK

Tendința retro este alegerea perfectă pentru cei care iubesc compozițiile originale și moderne. La urma urmei, datorită vintage-ului, puteți combina cu ușurință trecutul apreciat cu o notă de modernism. Amenajările în acest stil sunt de obicei alese de tinerii care sunt fascinați de istorie și care doresc să creeze un interior unic cu suflet. Mobilier vechi din anii ’50, ’60 și ’70 care zace prin garaj sau în pod? Nu le aruncați! Restaurarea unei comode este modalitatea perfectă de a obține o piesă de mobilier originală la un cost redus. Cu ajutorul șmirghelului, a unui lac adecvat care să protejeze suprafața, a vopselei și a unui șablon, vei schimba vitrina comemorativă a bunicii tale dincolo de recunoaștere! Depășit sau stilizat ca vechi, mobilierul nou este cel chintesență a stilului retro atemporal.

DESIGN VINTAGE

Designul anilor ’50, ’60 și ’70 a pătruns în lumea modei de design interior și a rămas acolo pentru o lungă perioadă de timp. Unul dintre motivele inițiate în acele vremuri este cel al tabla de șah. Combinația de nuanțe contrastante, cum ar fi albul și negrul, este un clasic care a domnit dintotdeauna în decorațiuni. Un astfel de model elegant se armonizează cu accesorii expresive și conferă interiorului energie și dinamică proaspete. Alte motive care reflectă această tendință atemporală sunt pătrat rotunjit, hexagonal și cercuri. Formele clasice, geometrice, într-o ediție unică, se vor potrivi perfect într-un interior vintage, aducând o notă de modernitate acestuia. Culori abundente și neregulate pete reprezintă “inima” stilului retro. Vei paria pe mozaicuri nebunești și modele abstracte? Sau poate că plăcile albe și negre, completate cu adaosuri subtile, de mentă, îți reflectă mai mult sufletul? Ai încredere în creativitatea ta!

SZA-SIN-066_photoA_szablon-malarski-wielokrotny-retro-kola-800x800
SZA-REP-068_photoA-800x800

PALETA DE CULORI DE EPOCĂ

Culorile puternice și originale sunt cu siguranță una dintre cele mai ușor de recunoscut caracteristici ale stilului retro. O gamă largă de nuanțe include atât nuanțe subtile de gri, cât și roșu intens, verde sau verde intens albastru marin și delicat pasteluri. Atunci când vă decideți asupra unui aranjament de epocă, merită să alegeți un perete uniform în alb, bej sau gri, care va fi o bază ideală pentru decorațiuni ulterioare cu culori expresive. În trecut, cea mai frecventă cameră decorată în stil retro era bucătăria. La acea vreme, accentul era pus pe o combinație de mobilier roșu intens, cu accesorii pastelate de mentă. În zilele noastre, însă, ne îndreptăm spre o compoziție mai discretă de alb și negru clasic. Completăm totul cu o nuanță care să atragă atenția. În acest fel, veți amenaja un spațiu coerent, armonios și plin de atmosfera direct din anii ’60! Și tu? Ce versiune veți alege? O cale de ieșire amestec de culori sau o combinație mai discretă de nuanțe de bază, cu o notă de nebunie? Alegerea vă aparține!

ACCESORII DE EPOCĂ

Lasă-ți imaginația să zburde și combină clasicii atemporali cu modernitatea! Conturul istoric al întregului decor va fi perfect subliniat de obiecte vechi, nu numai sub formă de mobilier, ci și de rame sau vaze. Aveți o oglindă veche și spartă? Transformă-l într-un decor original! Mergând pentru un aranjament retro, merită să vă concentrați pe accente caracteristice, mai mici, sub forma unor butoane colorate în dulapuri și accesorii aurii în baie și bucătărie. De asemenea, ar trebui să acordați atenție textilelor. Materialul care reflectă perfect atmosfera vintage este catifeaua. Plasând forme geometrice pe ea, veți sublinia în plus acest caracter unic. Cum se face acest lucru? Este mai ușor decât crezi! Tot ce ai nevoie este un șablon cu model retro, un șablon neted perii de burete și setul tău preferat de vopsele. Pentru instrucțiuni detaliate despre cum să faceți decorațiuni pe textile, familiarizați-vă cu pagina noastră blog.

SZA-TIL-054_photoA-800x800

Lasă un răspuns