TEHNICI DE BAZĂ

BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?

În următoarea instrucțiune, vom încerca să prezentăm tehnica de bază a lucrului cu ajutorul unui șablon de pictură în câțiva pași clari. Vom picta un model pe perete folosind Nakleo Acrylic Paints în gama de culori “Vibrant Fun” și pensule cu burete (puteți folosi și pensule din peri de păr – citiți ghidul nostru înainte de a face alegerea). Cu puțină răbdare și imaginație, datorită setului de stenciluri “Balon“, vom crea o compoziție unică de modele în camera copilului. Sperăm că vom reuși să rezolvăm orice dubiu legat de această metodă de decorațiuni interioare și să vă convingem că, de fapt, nu este atât de greu!

BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?
LISTA DE CUMPĂRĂTURI

De ce instrumente avem nevoie pentru a picta un model de șablon pe perete?

  • Nakleo șablon de pictură
  • perii de burete
  • vopsele acrilice
  • bandă de mascare
  • perie de păr plat
BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?
ANTECEDENTE

PREGĂTIREA LOCULUI DE MUNCĂ

Înainte de începerea lucrului, protejați podeaua și toate elementele din zona de lucru. După aceea, nu uitați să curățați suprafața vopsită de praf și alte murdării. Orice fisuri și cioburi de pe perete trebuie umplute și vopsite înainte de a începe aplicarea modelului. Ulterior, pregătiți toate instrumentele necesare: șablon, pensule, vopsele și bandă de mascare. În cazul pereților cu un luciu ridicat, în timpul vopsitului tavanelor sau atunci când alegeți un decor delicat, foarte detaliat, este posibil să aveți nevoie și de un adeziv spray.
IDEI

LIPIREA ȘABLONULUI DE PERETE

Cel mai important lucru care trebuie făcut înainte de a începe lucrările este de a planifica aspectul decorului. Setul de șabloane conține 14 elemente de diferite dimensiuni, oferind multe posibilități de aranjare a acestora pe perete. Le puteți folosi pe toate sau doar pe unele dintre ele. Vizualizări exemplare ale setului, după care se poate lua ca model, sunt disponibile pe site-ul producătorului. Cu siguranță nu trebuie să pictați fără să vă gândiți, deoarece efectul poate fi disproporționat față de munca depusă. Odată ce știi ce compoziție vrei să creezi, începe să lipești șabloanele cu bandă adezivă pe perete. Acesta este un element extrem de important al lucrării datorită faptului că un șablon montat incorect se poate mișca și distruge modelul. De îndată ce ați finalizat toți pașii de mai sus, puteți începe lucrarea.
BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?
BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?
COMPLETARE

APLICAREA DE VOPSEA

Vopseaua potrivită pentru lucrul cu șabloanele trebuie să fie groasă și netedă. Pentru a acoperi precis modelul cu vopsea, cel mai bine este să folosiți pensule de burete sau o rolă delicată de burete. Nu uitați să scurgeți pensula pe un prosop de hârtie sau pe o foaie de hârtie. Acest lucru va limita scurgerile de vopsea sub șablon. Folosind așa-numita metodă de tapotare, deci lovind ușor o pensulă pe suprafață, puteți aplica cu precizie culoarea chiar și în locuri greu accesibile. O rolă cu burete va fi excelentă pentru elementele mai mari și simple ale șablonului, permițându-vă să le pictați rapid și eficient.
COMPOZIȚIE

REPETAREA MODELULUI

Dacă suprafața șablonului este complet acoperită cu vopsea, nu trebuie să așteptați până când aceasta se usucă. În acest caz, puteți detașa produsul. Cu toate acestea, fiți atenți să nu estompați modelul proaspăt vopsit. Pe de altă parte, pentru a vopsi din nou o altă parte a decorului, este necesar să așteptați până când modelul se usucă. Așezați șablonul pe perete cu grijă, îmbinându-l cu partea exterioară a decorului imprimată anterior. Repetați acest pas până când suprafața este umplută cu modelul. După ce lucrarea a fost terminată, spălați șablonul de pictură cu apă caldă și fixați-l corespunzător. Acest lucru va permite utilizarea sa pe termen lung.
BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?
BAZE. CUM SĂ PICTEZI UN MODEL PE PERETE?