HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.

În câțiva pași simpli vă vom arăta cum să creați un decor unic care imită tapetul. Îl vom realiza folosind Nakleo Acrylic PaintsRetro Chic“, un șablon de pictură din seria Nakleo Seamless Collection și pensule cu burete sau cu peri (vă sugerăm să citiți ghidul nostru înainte de a cumpăra instrumente). Urmând instrucțiunile noastre, veți crea un decor extraordinar pentru interiorul dvs. Sperăm că vom reuși să risipim orice îndoială legată de această metodă de decorare a interiorului și să vă convingem că nu este dificilă!

HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.
LISTA DE CUMPĂRĂTURI

De ce instrumente avem nevoie pentru a picta un model de șablon pe perete?

  • Nakleo șablon de pictură
  • perii de burete
  • vopsele acrilice
  • bandă de mascare
  • flat bristle brush
HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.
ANTECEDENTE

PREGĂTIREA LOCULUI DE MUNCĂ

Înainte de începerea lucrului, protejați podeaua și toate elementele din zona de lucru. După aceea, nu uitați să curățați suprafața vopsită de praf și alte murdării. Orice fisuri și cioburi de pe perete trebuie umplute și vopsite înainte de a începe aplicarea modelului. Ulterior, pregătiți toate instrumentele necesare: șablon, pensule, vopsele și bandă de mascare. În cazul unui decor delicat, foarte detaliat, este posibil să aveți nevoie și de un adeziv spray.
PREGĂTIRE

LIPIREA STENCILULUI PE PERETE

Înainte de a lipi șablonul, pregătiți mai multe bucăți de bandă adezivă și păstrați-le de preferință la îndemână. Așezați produsul pe perete și poziționați-l. Vă puteți ajuta cu o nivelă cu bulă de aer. Când decideți că poziția obținută este corectă, atașați cu grijă șablonul cu bucățile de bandă adezivă pregătite anterior, susținând în permanență poziția acestuia cu o mână. Dacă v-ați stabilit să realizați un model mai complicat, puteți folosi în plus adezivul spray pentru a fixa șablonul.
HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.
HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.
COMPLETARE

APLICAREA VOPSELEI

Vopseaua potrivită pentru lucrul cu șabloanele trebuie să fie groasă și netedă. Pentru a acoperi precis modelul cu vopsea, cel mai bine este să folosiți pensule de burete sau o rolă delicată de burete. Nu uitați să scurgeți pensula pe un prosop de hârtie sau pe o foaie de hârtie. Acest lucru va limita scurgerile de vopsea sub șablon. Folosind așa-numita metodă de tapotare, deci lovind ușor o pensulă pe suprafață, puteți aplica cu precizie culoarea chiar și în locuri greu accesibile. O rolă cu burete va fi excelentă pentru elementele mai mari și simple ale șablonului, permițându-vă să le pictați rapid și eficient.
REPAINTING

REPETAREA MODELULUI

Dacă suprafața șablonului este complet acoperită cu vopsea, nu trebuie să așteptați până când aceasta se usucă. În acest caz, puteți detașa produsul. Cu toate acestea, fiți atenți să nu estompați modelul proaspăt vopsit. Pe de altă parte, pentru a vopsi din nou o altă parte a decorului, este necesar să așteptați până când modelul se usucă. Așezați șablonul pe perete cu grijă, îmbinându-l cu partea exterioară a decorului imprimată anterior. Repetați acest pas până când suprafața este umplută cu modelul. După ce lucrarea a fost terminată, spălați șablonul de pictură cu apă caldă și fixați-l corespunzător. Acest lucru va permite utilizarea sa pe termen lung.
HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.
HÂRTIE DE PERETE. PICTURA UNUI MODEL REPETITIV.