3 INSPIRAȚII ORIENTALE ÎN ȘABLOANE

Descoperă magia Orientului în interiorul tău! Stilul oriental te va transporta într-o lume plină de exotism și culturi străine, făcându-te să te simți ca și cum te-ai afla în ținuturile îndepărtate ale Orientului Îndepărtat. O combinație de tradiție și modernitate? Tendința orientală în designul interior nu este doar o declarație de modă, ci și o adevărată călătorie într-o lume bogată în istorie. Se caracterizează printr-o inspirație profundă din culturile din Orientul Mijlociu, Asia și alte regiuni orientale. Combină misticismul, frumusețea naturii, o paletă bogată de culori și motive unice, deosebindu-l de alte stiluri. Ce îl deosebește? Combinațiile surprinzătoare de nuanțe, modelele distinctive și materialele exotice sunt, fără îndoială, caracteristici integrante ale acestei tendințe. Mai presus de toate, aduce o armonie și liniște unică din colțurile îndepărtate ale lumii direct în casele noastre. Ce motive surprind perfect Orientul? Pe ce paletă de culori ar trebui să pariezi? Inspiră-te, selectează accesoriile potrivite și creează un decor direct din Orientul Îndepărtat!

Designuri Orientale

Stilul oriental cuprinde o gamă largă de culturi. Reflectă influențele din țări asiatice precum China, India și Japonia, precum și din zone precum Maroc. Se distinge în primul rând prin lux, modele complicate și combinații neconvenționale ale diferitelor culturi. Printre modelele orientale, veți găsi motive predominant botanice precum florile și trifoiul marocan, precum și animale asiatice, în special păsări. Simbolul antic mandala indian și modelele paisley se bucură, de asemenea, de o mare popularitate. Motivul în formă de lacrimă, cu un capăt curbat, mai îngust, își are originile în Iran și, împreună cu mandala, este unul dintre modelele cel mai frecvent alese de mulți artiști. Veți găsi acestea și multe alte modele în gama noastră largă! Vedeți singuri că, folosind șabloane, puteți crea pereți, mobilier sau decorațiuni unice care vor atrage atenția fiecărui oaspete.

Paleta de Nuanțe Orientale

Paleta de culori este un element cheie în decorarea în stil oriental. Nuanțele calde și intense precum auriu, roșu, violet și turcoaz domină aici. Această paletă de culori evocă răsăritul misterios peste deșert și bazarurile orientale pline cu țesături colorate și articole rafinate. Nuanțele îndrăznețe adaugă profunzime și caracter interiorului, în timp ce accentele aurii și violet sunt perfecte pentru evidențierea elementelor importante ale decorului, creând un sentiment de bogăție și rafinament în întreaga casă. Datorită șabloanelor, vei ajusta cu ușurință culorile la propriile preferințe, creând un aranjament original și unic.

stil oriental
stil oriental

Cum să decorezi în stil oriental?

Visezi la un interior în stil oriental? Pariați pe șabloane! Cu ajutorul lor, îți vei crea propria compoziție de vis. Nu uitați să acordați atenție paletei de culori potrivite – selectați în primul rând nuanțe îndrăznețe din paleta de nuanțe orientale, apoi utilizați șabloane pentru a crea modele unice pe pereți, tavane, mobilier sau textile. Modelele distinctive pe covoare, perdele sau perne decorative vor spori și mai mult atmosfera exotică. Mobilierul, de obicei realizat manual din materiale naturale precum lemnul sau metalul, joacă, de asemenea, un rol important. Opteaza pentru accesorii atent selectionate precum vaze ceramice sau oglinzi orientale. Decoratiunile si micile elemente decorative asociate cu cultura Orientului Mijlociu sau asiatic, precum ceramica, mozaicuri sau sculpturi lucrate manual, vor fi completari perfecte la decorul oriental, adaugand autenticitate si profunzime. Nu uitați de iluminat – felinarele, lămpile sau luminile cu pandantiv oriental se încadrează perfect în această tendință. Cu toate aceste elemente, casa ta în stil oriental nu va fi doar frumoasă, ci și plină de istorie și misterele culturilor străine din Orientul Îndepărtat!