Stilul boho, cunoscut și sub numele de boem, este o estetică plină de culori și libertate. Se inspiră puternic din culturile hippie, artistice și țigănești, creând o combinație unică de relaxare și rafinament. În interioarele boho, se folosește adesea mobilier vintage, conferind spațiului un caracter distinctiv. În plus, boho pune accent pe materiale naturale precum lemnul, inul, lâna și bumbacul, care aduc căldură și confort interiorului.

Stilul boho în interioarele tale

Ce este stilul boho?

Stilul boho, cu rădăcinile sale în secolul al XIX-lea, a apărut când comunitatea artistică boemă a început să amestece elemente din diferite culturi și epoci într-o manieră nonconformistă și liberă. Acest curent este caracterizat de bogăția modelelor, culorilor și texturilor, adesea inspirate din culturi și perioade diferite. Modelele etnice, florale și geometrice apar nu doar pe textile, ci și pe mobilier și accesorii. Totul depinde dacă dorești o bază neutru cu accente colorate sau culori îndrăznețe pe pereți cu decorațiuni ușoare și naturale. Stilul boho apreciază, de asemenea, meșteșugurile și obiectele cu suflet – mobilier vechi restaurat, ceramică de la ateliere locale sau piețe de vechituri, și macramee handmade introduc o atmosferă personală și unică în interior. Pe măsură ce acest trend în design interior a evoluat, au început să apară modele distincte pe pereți și obiecte de zi cu zi, referindu-se la elemente distinctive din folclor, aztec sau chiar direct din natură. Șabloanele disponibile în magazinul nostru vin în numeroase designuri, de la modele etnice și florale la geometrice, permițându-ți să le personalizezi în funcție de preferințele tale personale și stilul interiorului.

Revitalizează-ți interiorul cu culorile boho!

Paleta de culori în stilul boho este extrem de diversă și eclectică, permițând combinarea liberă a diferitelor nuanțe și modele. Inițial, stilul boho era strâns legat de ordinea și referințele la materialele naturale. Cu timpul, însă, ca și în alte domenii, aceste aranjamente au evoluat către forme mai îndrăznețe și mai avant-gardiste. În ciuda rebeliunii artiștilor din secolul trecut, anumite aspecte au rămas neschimbate. Interioarele în acest stil includ adesea accente colorate care îmbogățesc spațiul și adaugă caracter. Cele mai importante culori în acest stil sunt cele care reflectă nuanțele naturale ale pământului și sunt inspirate din paleta naturii. Nuanțele calde de maro, verde și bej domină, aducând căldură și liniște în interior. Bejurile, cremele și culorile nisipii creează o bază excelentă, servind ca fundal pentru accente mai vii. Nuanțele de verde, de la olive la verdele profund al pădurii, se leagă de natură și adaugă prospețime și armonie interiorului.

Stilul boho în interioarele tale
Stilul boho în interioarele tale

Cum să decorezi casa în stil boho?

Decorarea unei case în stil boho necesită o abordare creativă. Începe cu pereții, care pot deveni fundalul aranjamentului tău folosind culori intense și calde precum ruginiu, galben sau bej. Poți folosi și șabloane pentru a adăuga modele etnice, mandale sau forme geometrice, creând accente artistice și unice. Textilele joacă un rol crucial aici – înconjoară-te cu materiale moi și naturale precum in, bumbac și lână. Acestea sunt perfecte pentru decorarea pernelor, păturilor, perdelelor și covoarelor. Astfel, poți alege materiale care sunt respirabile și ușor de curățat, adesea prietenoase cu mediul. În plus, accesorii din răchită închisă sau deschisă, ratan și bambus, cum ar fi lămpi, scaune și fotolii, ar trebui să joace un rol semnificativ. Completează aspectul cu piese de mobilier realizate din materiale naturale precum lemnul sau piatra, care aduc căldură și autenticitate interiorului. Cu aceste elemente, vei crea un spațiu plin de viață, libertate și expresie artistică caracteristică stilului boho. Prin utilizarea șabloanelor, poți crea decorațiuni originale pe pereți, mobilier sau textile, aducând o adevărată atmosferă boho în casa ta.

Aduce natura în spațiile tale

Indiferent dacă optezi pentru o bază neutră sau culori mai îndrăznețe, stilul boho pune accent și pe includerea plantelor, servind ca o poartă către o conexiune mai strânsă cu natura. Plantele îmbogățesc estetica unei încăperi și multe, potrivite pentru o atmosferă deșertică sau tropicală, au beneficii pentru sănătate. Prezența lor nu doar îmbunătățește aspectul camerei, dar și calitatea aerului. Stilul boem este fundamental despre aprecierea naturii, interacțiunea cu ea și imersarea în beneficiile sale. Plantele arată minunat în combinație cu modelele care reflectă acest stil. Fie că este vorba despre un design geometric minimalist sau unul tropical mai elaborat, fiecare plantă merită o aranjare vizual plăcută. Șabloanele noastre includ modele care se potrivesc perfect atât stilului boho clasic, cât și decorurilor de perete mai flexibile și creative. Utilizarea acestor șabloane împreună cu paleta noastră de culori acrilice “Retro Chic” va facilita crearea unei estetici unitare. Aceste șabloane sunt ușor de utilizat, permițând decorarea independentă și creativă. Ele vă permit să introduceți fără efort motive în interiorul dumneavoastră care evidențiază caracterul casei sau apartamentului dumneavoastră.

Stilul boho în interioarele tale