TEHNICI DE BAZĂ

BAZE. CUM DE A PICTA UN MODEL PE PERETE?

În următoarea instrucțiune, vom încerca să prezentăm tehnica de bază a lucrului cu ajutorul unui șablon de pictură în câțiva pași clari. Vom picta un model pe perete folosind vopsele acrilice Nakleo în paleta de culori “Vibrant Fun” și pensule cu burete (puteți folosi și perii cu peri de păr – citiți pagina noastră ghidul înainte de a face alegerea). Cu puțină răbdare și imaginație, datorită “Balon” set de stenciluri, vom crea o compoziție unică de modele în camera copilului. Sperăm că vom reuși să rezolvăm orice nelămurire legată de această metodă de decorare interioară și să vă convingem că de fapt nu este atât de greu!

basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall
LISTA DE CUMPĂRĂTURI

De ce instrumente avem nevoie pentru a picta un model de șablon pe perete?

  • Șablon de pictură Nakleo
  • perii de burete
  • vopsele acrilice
  • bandă de mascare
  • perie de păr plat
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-1-600x600
ANTECEDENTE

PREGĂTIREA LOCULUI DE MUNCĂ

Înainte de începerea lucrului, protejați podeaua și toate elementele din zona de lucru. După aceea, nu uitați să curățați suprafața vopsită de praf și alte murdării. Orice crăpături și cioburi de pe perete trebuie să fie umplute și vopsite înainte de a începe aplicarea modelului. Ulterior, pregătiți toate instrumentele necesare: șablon, pensule, vopsele și bandă adezivă. În cazul pereților cu un luciu ridicat, în timpul vopsitului tavanelor sau atunci când alegeți un decor delicat, foarte detaliat, este posibil să aveți nevoie și de un adeziv spray.
IDEI

LIPIREA STENCILULUI PE PERETE

Cel mai important lucru care trebuie făcut înainte de a începe lucrările este de a planifica aspectul decorului. Setul de șabloane conține 14 elemente de diferite dimensiuni, oferind numeroase posibilități de aranjare a acestora pe perete. Le puteți folosi pe toate sau doar pe unele dintre ele. Pe site-ul web al producătorului sunt disponibile vizualizări exemplare ale setului, care pot fi luate ca model. Cu siguranță nu ar trebui să pictați fără să vă gândiți, deoarece efectul poate fi disproporționat față de munca depusă. Odată ce știi ce compoziție vrei să creezi, începe să lipești șabloanele cu bandă adezivă pe perete. Acesta este un element extrem de important al lucrării, deoarece un șablon greșit montat poate să se deplaseze și să distrugă modelul. De îndată ce ați finalizat toți pașii de mai sus, puteți începe lucrările.
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-2-600x600
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-3-600x600
COMPLETARE

APLICAREA VOPSELEI

Vopseaua potrivită pentru lucrul cu șabloanele trebuie să fie groasă și netedă. Pentru a acoperi exact modelul cu vopsea, cel mai bine este să folosiți pensule de burete sau o rolă delicată de burete. Nu uitați să scurgeți peria pe un prosop de hârtie sau pe o foaie de hârtie. Acest lucru va limita scurgerile de vopsea de sub șablon. Folosind așa-numita metodă de tapotare, adică lovind ușor o pensulă pe suprafață, puteți aplica cu precizie culoarea chiar și în locuri greu accesibile. O rolă cu burete va fi excelentă pentru elementele mai mari și simple ale șablonului, permițându-vă să le pictați rapid și eficient.
COMPOZIȚIE

REPETAREA MODELULUI

Dacă suprafața șablonului este complet acoperită cu vopsea, nu trebuie să așteptați până când aceasta se usucă. În acest caz, puteți detașa produsul. Cu toate acestea, aveți grijă să nu estompați modelul proaspăt vopsit. Pe de altă parte, pentru a revopsi o altă parte a decorului, este necesar să așteptați până când modelul se usucă. Așezați cu grijă șablonul pe perete, îmbinându-l cu partea exterioară a decorului imprimată anterior. Repetați acest pas până când suprafața este umplută cu modelul. După ce lucrarea a fost terminată, spălați șablonul de pictură cu apă caldă și fixați-l corespunzător. Acest lucru va permite utilizarea sa pe termen lung.
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-4-600x600
basics.-how-to-paint-a-pattern-on-the-wall-6-800x800