HÂRTIE DE PERETE. PICTAREA UNUI MODEL REPETITIV.

În câțiva pași simpli vă vom arăta cum să creați un decor unic care imită tapetul. Îl vom realiza folosind vopselele acrilice Nakleo în gama de culori Retro Chic”, un șablon de pictură din gama de culori “Retro Chic”. Nakleo Seamless Collection și burete sau perii cu perii de păr (vă sugerăm să citiți ghidul nostru înainte de a cumpăra instrumente). Urmând instrucțiunile noastre, veți crea un decor extraordinar pentru interiorul dvs. Sperăm că vom reuși să risipim toate îndoielile legate de această metodă de decorare interioară și să vă convingem că nu este dificilă!

LISTA DE CUMPĂRĂTURI

De ce instrumente avem nevoie pentru a picta un model de șablon pe perete?

  • Șablon de pictură Nakleo
  • perii de burete
  • vopsele acrilice
  • bandă de mascare
  • perie de păr plat
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-1-600x600
ANTECEDENTE

PREGĂTIREA LOCULUI DE MUNCĂ

Înainte de începerea lucrului, protejați podeaua și toate elementele din zona de lucru. După aceea, nu uitați să curățați suprafața vopsită de praf și alte murdării. Orice crăpături și cioburi de pe perete trebuie să fie umplute și vopsite înainte de a începe aplicarea modelului. Ulterior, pregătiți toate instrumentele necesare: șablon, pensule, vopsele și bandă adezivă. În cazul unui decor delicat, foarte detaliat, este posibil să aveți nevoie și de un adeziv spray.
PREGĂTIRE

LIPIREA STENCILULUI PE PERETE

Înainte de a lipi șablonul, pregătiți mai multe bucăți de bandă adezivă și păstrați-le de preferință la îndemână. Așezați produsul pe perete și poziționați-l. Vă puteți ajuta cu un nivel cu bulă de aer. Când decideți că poziția obținută este corectă, atașați cu grijă șablonul cu bucățile de bandă pregătite anterior, susținând în permanență poziția acestuia cu o mână. Dacă doriți să realizați un model mai complicat, puteți folosi în plus adezivul spray pentru a fixa șablonul.
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-6-600x600
decorative-concrete.-creative-stencil-application-600x600
COMPLETARE

APLICAREA VOPSELEI

Vopseaua potrivită pentru lucrul cu șabloanele trebuie să fie groasă și netedă. Pentru a acoperi exact modelul cu vopsea, cel mai bine este să folosiți pensule de burete sau o rolă delicată de burete. Nu uitați să scurgeți peria pe un prosop de hârtie sau pe o foaie de hârtie. Acest lucru va limita scurgerile de vopsea de sub șablon. Folosind așa-numita metodă de tapotare, adică lovind ușor o pensulă pe suprafață, puteți aplica cu precizie culoarea chiar și în locuri greu accesibile. O rolă cu burete va fi excelentă pentru elementele mai mari și simple ale șablonului, permițându-vă să le pictați rapid și eficient.
REPAINTING

REPETAREA MODELULUI

Dacă suprafața șablonului este complet acoperită cu vopsea, nu trebuie să așteptați până când aceasta se usucă. În acest caz, puteți detașa produsul. Cu toate acestea, aveți grijă să nu estompați modelul proaspăt vopsit. Pe de altă parte, pentru a revopsi o altă parte a decorului, este necesar să așteptați până când modelul se usucă. Așezați cu grijă șablonul pe perete, îmbinându-l cu partea exterioară a decorului imprimată anterior. Repetați acest pas până când suprafața este umplută cu modelul. După ce lucrarea a fost terminată, spălați șablonul de pictură cu apă caldă și fixați-l corespunzător. Acest lucru va permite utilizarea sa pe termen lung.
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-5-600x600
wallpaper.-painting-a-repetitive-pattern-4-800x800