TENCUIALĂ DECORATIVĂ. CUM SE UTILIZEAZĂ CU ȘABLONUL?

Pas cu pas, vă vom arăta cum să faceți o decorațiune extraordinară care poate împodobi nu numai peretele! Îl vom realiza folosind un șablon de pictură de la Nakleo Single Collection serie și tencuială decorativă, iar ca suport vor fi folosite plăci de lemn. Instrucțiunile noastre vă vor ghida munca în mod direct. Sperăm că, cu ajutorul ei, vom reuși să risipim toate îndoielile legate de această metodă de decorare interioară și să vă convingem că nu este atât de dificilă!

De ce instrumente avem nevoie pentru a picta un model dintr-un șablon de pictură?

  • Șablon de pictură Nakleo
  • șmirghel cu granulație fină
  • lac de lemn
  • tencuială decorativă
  • spatulă pentru vopsea
  • bandă de mascare
  • perie de păr plat
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-1-600x600
PREGĂTIRE

PREGĂTIREA SUBSTRATULUI

Înainte de a începe lucrul cu șablonul de pictură, pregătiți materialele și instrumentele necesare. Mai întâi trebuie să curățați suprafața pe care doriți să realizați modelul și să o șlefuiți ușor cu un șmirghel cu granulație fină. Ulterior, acoperiți suprafața cu un strat de lac pentru lemn. Deci, bine pregătit substrat ar trebui să lăsați să se usuce. Dacă folosiți un tencuială decorativă gata preparată, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la unele pregătiri suplimentare - puteți începe să aplicați produsul imediat după ce ați deschis pachetul.
TIPĂRIRE

FIXAREA ȘABLONULUI

Înainte de a atașa șablonul, pregătiți mai multe bucăți de bandă adezivă și păstrați-le de preferință la îndemână. Așezați produsul pe suprafața selectată și poziționați-l. Când decideți că poziția este corectă, atașați cu grijă șablonul folosind banda pregătită anterior. În acest caz, vă sfătuim să nu folosiți un lipici spray - ar putea distruge efectul final.
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-2-600x600
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-3-600x600
IMPLEMENTARE

APLICAREA DE TENCUIALĂ

După ce ați atașat șablonul, începeți să aplicați masa. Acoperiți întreaga suprafață a modelului cu ea, astfel încât să nu lăsați spații goale. Cu cât stratul aplicat este mai gros, cu atât modelul va fi mai convex. Când decideți că modelul este acoperit corespunzător cu masa, puteți începe să îndepărtați șablonul. Faceți-o ușor pentru a nu estompa structura aplicată. Când faceți acest lucru, pe suprafața tencuielii pot apărea mici întinderi sau cavități ale betonului și muchii zimțate, dar nu ar trebui să efectuați nicio corecție în acel moment. Lăsați întreaga suprafață să se usuce.
IMPROVĂDUIRE

MODIFICAREA MODELULUI

Când stabiliți că masa este suficient de întărită, puteți șlefui elementele nedorite și neteziți marginile cu șmirghel. În cele din urmă, curățați decorul - pentru aceasta puteți folosi orice perie sau una plată. Opțional, puteți picta modelul în orice culoare doriți - în acest caz, vopselele noastre acrilice vor funcționa cu siguranță bine.
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-4-600x600
decorative-plaster.-how-to-use-with-stencil-5-800x800